Novosti iz sveta tuje glasbe.

Očetu je zaupala, da bi želela igrati bobne

Ameriška glasbenica Katy Perry, ki je nedavno 96 ur neprekinjeno v živo prenašala svoj vsakdanjik, to je med drugim zajemalo tudi terapijo, v kateri je pevka razkrila, da bi raje kot Katy Perry bila nazaj Katheryn Elizabeth Hudson, je postala prva uporabnica Twitterja, ki ji je uspelo dobiti sto milijonov sledilcev.

Očitno se je popolno razkrivanje obrestovalo, saj so se pevki poklonili celo adiminstratorji omenjenega omrežja, na lestvici ji z 97 milijoni sledi Justin Bieber, Taylor Swift pa je s 85-imi na tretjem mestu. Do Katy Perry, ki je pred kratkim izdala novo ploščo z naslovom Witness, so bili kritiki sicer precej neizprosni, uspelo se ji je sicer uvrstiti na prvo mesto v ZDA, v Veliki Britaniji pa je zasedla šesto mesto.

Oče in mama dvojčkoma sta postala Beyonce in Jay Z. Do zdaj še ni znano, ali sta se petletni hčerki Blue Ivy pridružila bratec in sestrica, kot namigujejo nekateri, spomnimo pa se, da je pevka svojo novico o veselem pričakovanju naznanila kar na Instagramu in v 24 urah zbrala več kot osem milijonov všečkov, Jay Z pa je nedolgo po tem napovedal svojo novo ploščo.

Na to, ali bodo otroci Beyonce in Jay Z-ja tako zelo glasbeno nadarjeni kot njihovi starši, bomo morali še malce počakati, takšne prve znake pa je na irskem festivalu Iceland’s Secret Solstice Festival že pokazala 8-letna hčerka Dava Grohla, frontmana skupine Foo FightersHarper. Očetu je zaupala, da bi želela igrati bobne, ta jo je teh naučil, hkrati pa jo med koncertom povabil na oder, da je svoje znanje tudi pokazala pred 20.000 ljudmi.

Danes se začenja festival Inmusic v Zagrebu, na katerem bodo letos nastopili Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Flogging Molly in drugi. Festival je razporodan, v Zagrebu tako pričakujejo skoraj 90.000 prenočitev, nekaj od njih tudi na račun valovcev, ki bomo med drugim svoje dogodivščine z vami delili na Valovih družabnih omrežjih … Se snepamo!

Neja Jerant