Novice iz sveta glasbe.

Jeff Cook, član znane kantri zasedbe Alabama, je razkril, da trpi za Parkinsonovo boleznijo in da zaradi njenih posledic odstopa od turneje s skupino. Sedeminšestdesetletni kitarist pravi, da so mu bolezen, ki prizadete počasi oropa ravnotežja in povzroča tresavico, odkrili pred štirimi leti. Pred kratkim je v intervjuju priznal, da je postalo zanj prav naporno in frustrirajoče peti in igrati kitaro. In pa še, da s tem ne končuje kariere in da ne bo odnehal, ampak včasih nam telesa sama narekujejo, kaj in kako, in njegovo mu pravi, da je čas za počitek in zdravljenje.

Kanadski R&B zvezdnik Drake še naprej kraljuje na vrhu tedenske Billboardove lestvice 200 albumov, tudi ob pomoči spletnega sejanja njegovega ploščka More Life. Album More Life je bil prodan le v 16.000 izvodih, a na spletu uživa več kot 167 miljonov predvajanj v prvih treh tednih od izdaje. In to ni prvi tak primer Drakove spletne podpore. Lani je njegov Views presedel na prestolu lestvice kar 13 nezaporedih tednov in dosegel v povprečju 100 milijonov poslušanj vsak teden.

New Yorška restavracija je začasno obudila obedovalnico po viziji pokojnega Tupaca Shakurja, kar sovpada z njegovim sprejetjem v Dvorano slavnih RockNRolla prejšnji teden. Sweet Chick, južnjaška restavracija na Manhattnovem Lower East Sidu, se je preobrazila v Powamekka Cafe, vsi načrti in potek transformacije pa so bili opisani v Shakurjevem osebnem dnevniku na treh straneh. Novi bistro bo odprt le slab teden, ponujali pa bodo vse raperjeve najljubše jedi, med njimi Mac’n Cheese, mesno štruco in ocvrte piščančje perutničke.

Neja Jerant