ob Dylan je končno sprejel Nobelovo nagrado za književnost. To ni spomin na prvi april, ameriški roker, ki je bil za Nobelovega nagrajaneca razglašen oktobra lani, je svojo diplomo in medaljo, potem ko se uradne podelitve ni udeležil, sprejel na zasebni slovenosti v Stockholmu v družbi dvanajstih članov akademije.

Bob Dylan je končno sprejel Nobelovo nagrado za književnost. To ni spomin na prvi april, ameriški roker, ki je bil za Nobelovega nagrajaneca razglašen oktobra lani, je svojo diplomo in medaljo, potem ko se uradne podelitve ni udeležil, sprejel na zasebni slovenosti v Stockholmu v družbi dvanajstih članov akademije.

Po besedah članov akademije je Dylan ustvaril svoj poetični izraz znotraj že ustaljene ameriške pesniške tradicije.

Pogoj za izročitev finančnega dela Nobelove nagrade, ta znaša okrog 830.000 evrov je predavanje, ki ga mora nagrajenec izvesti. Bob Dylan tega ne bo storil v živo, temveč bo poslal posnetek, to naj bi nekateri njegovi predhodniki že naredili.

Velika čast je je te dni doletela Biga Seana, raperja, ki je med drugim namesto The Weeknda nastopil kot gost Rihannine Anti turneje prejšnje leto. Za svoje delovanje v fundaciji Sean Anderson Foundation je prejel ključ rodnega kraja Detroit in na Instagramu zapisal: »Župan je dejal, da je ključ dal le trem ljudem ... Ima ga Stevie Wonder, Berry Gordy in jaz. Tako sem najmlajša oseba, ki ga je prejela v zgodovini mesta Detroit

V začetku meseca je namreč raper organiziral številne manjše delavnice z namenom, da bi poučevali dijake o delovanju poslovne strani glasbene industrije. Predmet je poimenoval Mogul Prep in naj bi kmalu postal tudi del nekaterih javnih šol.

Novi, že trinajsti studijski album Strenght of a Woman pa bo 28. aprila izdala Mary J. Blige. Soul pevka, ki je pred dnevi svoje oboževalce presenetila s singlom Love Yourself, ki je nastal v sodelovanju z zloglasnim Kanyem Westom.

Neja Jerant