Marec smo Na piedestalu začeli s skupino Dandelion Children in s premiero njenega novega, sedmega albuma z naslovom ''that one Sunday'' – ki je tudi prvi izmed treh albumov ob 10-letnici delovanja skupine.
V mladi ljubljanski rockerski zasedbi Dandelion Children iz Novih Jarš delujejo: Jure (vokal, bas, kitara, klaviature), njegova sestra Katja (bobni) in njun prijatelj Anže (kitara, bas, back vokal). V svojem ustvarjanju prepletajo vse, od punka do funka, countryja, bluesa, reggaeja,skaja in razne alter/progressive rockovske sloge. Pomembna jim je pristnost glasbe in rast z njo.
Koncertirali so na različnih prizoriščih doma in na tujem, zmagali na različnih natečajih in izdali šest albumov. Novi, sedmi album ''that one Sunday'' je skupina Dandelion Children posnela v ''razširjeni zasedbi''.
Dandelion Children zdaj trenutno snema material za novi album oz. za naslednje albume. Vsak mesec tudi na kanalu YouTube DandelionChildrenAudio objavlja nove pesmi. Pripravlja tudi koncert z naslovom ''Dandelion Children – 10 let delovanja'', ki bo v petek, 10. marca, ob 21.00 v Menzi pri koritu na Metelkovi v Ljubljani.

Marec smo Na piedestalu začeli s skupino Dandelion Children in s premiero njenega novega, sedmega albuma z naslovom ”that one Sunday” – ki je tudi prvi izmed treh albumov ob 10-letnici delovanja skupine.
V mladi ljubljanski rockerski zasedbi Dandelion Children iz Novih Jarš, ki deluje od leta 2007, ustvarjajo: Jure (vokal, bas, kitara, klaviature), njegova sestra Katja (bobni) in njun prijatelj Anže (kitara, bas, back vokal). Zanimivosti in unikatnosti tria so: menjavanje basa in kitare med Anžetom in Juretom (tudi na odru), velikokrat nenavadne priredbe skladb in žanrska raznolikost (v svojem ustvarjanju prepletajo vse, od punka do funka, countryja, bluesa, reggaeja, skaja in razne alter/progressive rockovske sloge). Pomembna jim je pristnost glasbe in rast z njo.
Koncertirali so na različnih prizoriščih doma in na tujem: med drugim: na Exitu, Rock Otočcu, Mladininem odru Lenta, pa tudi v Bordeauxu, Madridu. Zmagali so na različnih natečajih in posneli šest albumov: Perfection Off, Perhaps Maybe, Dandelion Children – Stole my bike, Dandeloid, Dandelion Children so pičke, Dandelion Children. Vse si lahko brezplačno naložite z njihove spletne strani: www.dandelion-children.com.
Na novem, sedmem albumu ”that one Sunday”, ki ga je posnela skupina Dandelion Children v ”razširjeni zasedbi”, je 14 avtorskih skladb.
Dandelion Children zdaj trenutno snema material za novi album oz. za naslednje albume. Vsak mesec tudi na kanalu YouTube DandelionChildrenAudio objavlja nove pesmi. V petek, 10. marca, ob 21.00 pa bo v Menzi pri koritu na Metelkovi v Ljubljani koncert z naslovom ”Dandelion Children – 10 let delovanja”.
Premierna radijska predstavitev novega, sedmega albuma ”that one Sunday” s pogovorom s člani tria Dandelion Children je bila v oddaji Na piedestal .

 

 

Jolanda Fele