Bog ne daj na motor brez čelade! Pa vendar, a obstajajo kakšne so razlike med čeladami? Kakovost zaščitnih motorističnih čelad se seveda preverja v tovarnah - obstajajo pa tudi drugačni testi, pravi vodja razvoja v Nolanu Alberto Salveti: "Seveda so tudi načini oziroma primerjalni preizkusi, ki jih izvajajo neodvisne ustanove. Če omenim eno, ki je v zadnjem obdobju po našem mnenju ena od najbolj verodostojnih in jo številni upoštevajo – gre za The Sharp Project, ki ga je financirala angleška vlada." To je neodvisna iniciativa, proizvajalci niso direktno vpeti v preizkuse, saj vlada odkupuje proizvode neposredno iz trgovin in jih izpostavi določenim testom. Ni sicer nujno, da ti natančno sledijo evropskim standardom, ampak gre za določen protokol preizkusov, ki so ga določili zato, ker se jim je zdel najbolj praktičen in pošten pri ocenjevanju ustreznosti proizvoda z vidika zaščite ponudbe.

Za kupca je vprašanje kakovostnega nakupa ključno in seveda tudi zahtevno. Kako prepoznati kakovost, kako se orientirati, komu verjeti, pa preverite v oddaji. Svetuje Andrej Brglez.

Bog ne daj na motor brez čelade! Pa vendar, a obstajajo kakšne so razlike med čeladami? Kakovost zaščitnih motorističnih čelad se seveda preverja v tovarnah – obstajajo pa tudi drugačni testi, pravi vodja razvoja v Nolanu Alberto Salveti:

“Seveda so tudi načini oziroma primerjalni preizkusi, ki jih izvajajo neodvisne ustanove. Če omenim eno, ki je v zadnjem obdobju po našem mnenju ena od najbolj verodostojnih in jo številni upoštevajo, njen preizkus je zelo pomemben – gre za The Sharp Project, ki ga je financirala angleška vlada.”

To je neodvisna iniciativa, proizvajalci niso direktno vpeti v preizkuse, saj vlada odkupuje proizvode neposredno iz trgovin in jih izpostavi določenim testom. Ni sicer nujno, da ti natančno sledijo evropskim standardom, ampak gre za določen protokol preizkusov, ki so ga določili zato, ker se jim je zdel najbolj praktičen in pošten pri ocenjevanju ustreznosti proizvoda z vidika zaščite ponudbe.

Za kupca je vprašanje kakovostnega nakupa ključno in seveda tudi zahtevno. Kako prepoznati kakovost, kako se orientirati, komu verjeti, pa preverite v oddaji. Svetuje Andrej Brglez.

Janez Martinčič