V oddaji Na piedestal je gostoval duo It's Everyone Else z radijsko premiero tretjega avtorskega projekta Heaven is an empty room.
V zasedbi It's Everyone Else delujeta in ustvarjata Lucijan Prelog in Pika Golob. Njuna skupna glasbena zgodba se je začela z nizom naklučij, ki ju je pripeljal do stične točke: elektronske glasbe in videoiger stare šole.Od leta 2009 sta koncertirala na različnih prizoriščih, doma in na tujem, na turnejah in festivalih festivalih (Pohoda, Rock For People, MENT, SuperUho,...). Po prvencu ''Is It Me?'', drugem albumu ''New Religion'' je duo It's Everyone Else 25. novembra 2016 v sodelovanju z avstrijsko založbo Noise Appeal Records izdal tudi novi album Heaven is an empty room.
It's Everyone Else s sintetizatorji zvoka, samplov, programiranih bobnov in dveh vokalov, pričara apokaliptično simfonijo, sestavljeno iz eksplozivne mešanice noisa, hardcora, industriala in popa. Njune elektronske himne neutrudno udarjajo ob vaš bobnič in ga utapljajo v valu jeze in (političnega) nezadovoljstva, medtem pa še vedno ohranjajo igriv podton.
Predstavitvi v dunajskem klubu Rhiz Vienna (14. decembra) bo sledila koncertna premiera novega albuma v Ljubljani – v petek, 16. decembra, v Klubu Gromka v Ljubljani. Na promociji se jima bo pridružil dvojec The Kojn.

V oddaji Na piedestal je gostoval duo It’s Everyone Else z radijsko premiero tretjega avtorskega projekta Heaven is an empty room.
Člana zasedbe It’s Everyone Else, ki deluje od leta 2009, sta Lucijan Prelog in Pika Golob. Njuna skupna glasbena zgodba se je začela z nizom naključij, ki ju je pripeljal do stične točke: elektronske glasbe in videoiger stare šole. Duo ustvarja avtorsko glasbo z 2 klaviaturama, 2 vokaloma in samplerjem, ki nas vodijo skozi labirint hrupa, vzorcev in izkrivljenih zvokov, ter brutalno napada poslušalčeve predsodke z zvokom, ki uteleša inovativen pristop k različnim odtenkom noisa, hardcora, industriala in ponekod zasanjane poetike.
Po koncertih na različnih prizoriščih, doma in na tujem, turnejah in festivalih (Pohoda, Rock For People, MENT, SuperUho,…), prvencu ”Is It Me?” (samozaložba, 2012), drugem albumu ”New Religion” (2014) je duo It’s Everyone Else 25. novembra 2016 tudi novi album Heaven is an empty room izdal v sodelovanju z avstrijsko založbo Noise Appeal Records.
It’s Everyone Else s sintetizatorji zvoka, samplov, programiranih bobnov in dveh vokalov, pričara apokaliptično simfonijo, sestavljeno iz eksplozivne mešanice noisa, hardcora, industriala in popa. Njune elektronske himne neutrudno udarjajo ob vaš bobnič in ga utapljajo v valu jeze in (političnega) nezadovoljstva, medtem pa še vedno ohranjajo igriv podton.
Proces ustvarjanja novega albuma Heaven is an empty room je bil precej buren. Album je bil že skoraj končan, ko se je duo znašel v prepletu dramatičnih sprememb. Nastalo gradivo pa ni več odsevalo njunih čustvenih in političnih okoliščin in to ju je vodilo k odločitvi, da ga v celoti zavržeta. Po krajšem obdobju mirovanja sta zbrala nove moči, priplezala iz svojega kokona in v svet spustila 27-minutni LP.
Na stični točki nepopustljivih beatov, distorziranih sintetizatorjev in neizprosnih vokalov duo It’s Everyone Else ustvarja prepričljivo simbiozo moči in ranljivosti. Končni izdelek je album, ki je temačen, a hkrati živahen in poln upanja.
Predstavitvi v dunajskem klubu Rhiz Vienna (14. decembra) bo sledila koncertna premiera novega albuma v Ljubljani – v petek, 16. decembra, v Klubu Gromka v Ljubljani. Na promociji se jima bo pridružil dvojec The Kojn.
Pred ljubljansko koncertno premiero pa je bila na vrsti radijska premiera: člana zasedbe It’s Everyone Else Lucijan in Pika sta bila s tretjim albumom Heaven is an empty room gosta oddaje Na piedestal.

Jolanda Fele