Vino med profesionalnostjo in hobijem

Predvajaj

foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

Ker verjamemo, da smo osnove, kot je “ko piješ, ne vozi”, že osvojili, se bomo martinovanja lotili bolj strokovno. Kako nadgraditi svoje poznavanje vin, kakšne priložnosti se odpirajo slovenskim vinarjem in kakšen je slovenski delež v svetovnem vinogradu?

“Treba je ločiti profi in hobi vinski program.”

Silvan Peršolja, direktor največje pridelovalke in izvoznice slovenskih vin

Kako zanimivo je urbano martinovanje in zakaj bi raje kot v zidanici nazdravili kar ob stojnicah v stari Ljubljani?

Ena od najboljših poznavalk vina v Sloveniji Mira Šemić o mali vinski šoli, o tem, kako postati sommelier in zakaj.

Slovensko vino je na svetovni zemljevid vin uvrstil Nicholas Gee. Odraščal je na Novi Zelandiji, vendar si je od nekdaj želel postati vinar. Potem ko je prepotoval in izkusil skoraj ves vinski svet, se je ustalil na Štajerskem, kjer prideluje svoje vino.

Kaj slovenski vinarji dobijo s povezovanjem, kako prodreti na tuje trge in kako neusmiljena je konkurenca? Silvan Peršolja, direktor Kleti Brda, največje pridelovalke in izvoznice slovenskih vin.