Mirjam Gostinčar, socialna delavka in urednica cestnega časopisa Kralji ulice se pri svojem delu srečuje s številnimi oblikami duševnih stisk, ki so pogosto poglobljene še s socialnimi okoliščinami. Zato je med številnimi knjigami, ki jih prebira to poletje, izbrala Jedrt Lapuh Maležič: Težkomentalci, ki na sproščen in humoren način daje uvid v nekoliko manj poznani svet duševnih stisk.

Mirjam Gostinčar, socialna delavka in urednica cestnega časopisa Kralji ulice se pri svojem delu srečuje s številnimi oblikami duševnih stisk, ki so pogosto poglobljene še s socialnimi okoliščinami. Zato je med številnimi knjigami, ki jih prebira to poletje,  izbrala  Jedrt Lapuh Maležič: Težkomentalci, ki na sproščen in humoren način daje uvid v nekoliko manj poznani svet duševnih stisk:

“Knjiga je polna humorja in sem jo prebrala na dušek: nagovorila me je s preprostostjo in iskrenostjo prvoosebne pripovedovalke, ki predstavlja različne paciente na psihiatričnem oddelku, njihova razmišljanja, poglede na svet. Ta govorijo ne le o globljih človeških stanjih, pač pa so povod, da razmislimo o lastnem, da znamo ceniti življenje takšno kot je.”

Zanimive povezave:

Kritika in predstavitev knjige Težkomentalci

Jana Vidic, Simona Habič