Gregor Sobočan je ljubezen do rokometne žoge pred leti zamenjal z ljubeznijo do kettlebellov (to so okrogle uteži z ročajem) oziroma pozneje do športa “girevoy”. V ruščini  to pomeni šport z utežmi. Trening s kettlebelli zahteva veliko koncentracijo, saj vsaka serija traja nekaj minut in moč je treba dobro razporediti, da dosežeš dober rezultat. Okrogle uteži, narejene iz železa ali volframa, namreč tehtajo od osem do 64 kilogramov.

Čeprav je Gregor eden najuspešnejših trenerjev  in tekmovalcev v tem športu v svetovnem merilu, mu čas vendarle dopušča tudi prebiranje dobrih knjig. Nanizal  je kar nekaj Armstrongovih.

“Knjigi Ne gre samo za kolo in Vsaka sekunda šteje sta zelo vplivali na to, kakšen odnos imam do življenja, do svojega poklica in do športa.”

Zadnje čase pa prebira knjige o osebni rasti. Priporoča knjigo avtorice Tine Pustovrh Puc – 22 (dvaindvajset).

“Kot športnik sem svoje telo doživljal le kot fizično. Mišice so bile edina stvar, za katero sem v telesu vedel, in poznal sem energijske procese, ki se jih da meriti. Znati pa se je treba tudi umakniti,  umiriti, pogledati nase z drugega zornega kota in opazovati, kaj se s tabo dogaja.”

Zanimive povezave:

Spletna stran Tine Pustovrh Puc: Knjiga 22 (dvaindvajset).

Vsebina knjige Tine Pustovrh Puc: Knjiga 22 (dvaindvajset).

Recenzija knjige Ne gre samo za kolo Lanca Armstronga in Sally Jenkins.

Recenzija knjige Vsaka sekunda šteje Lanca Armstronga in Sally Jenkins.

Simona Habič