V oddaji Na piedestal je gostovala pank skupina Pink Panker s prvencem ''Pastirske pesmi''.
Pink Panker, ki je nastal leta 2011 v Litiji, ustvarja pink pank. Kot pravijo pevec Damjan Cilenšek - Vini, kitarista Anže Grm - Grm in Rožle Kisovec - Kisuc, basist Jure Likar - Jaga in bobnar Uroš Dobčnik – Urko: ''Pank je rezultat družbe, seštevek negativnega vpliva kapitalistične ureditve in na drugi strani pozitivnih ljudi, ki v kaosu ustvarjajo in v tem uživajo.'' Na albumu Pastirske pesmi, 12-ih koščkih mozaika, ki zelo neposredno nastavljajo ogledalo naši družbi, opozarja na krivice in zablode in hkrati poziva k uporu, ki se vedno začne pri posamezniku.
V petih letih delovanja in ustvarjanja je Pink Panker koncertiral, leta 2012 izdal EP in zamenjal člana, leta 2014 se je predstavil na Demofestu v Banja Luki. Leta 2015 pa je zasnoval Slovensko Pank Transverzalo (SPT) – projekt, ki je nastal z željo, da bi se povezalo čim več pankovskih skupin, klubov, organizatorjev in drugih navdušencev.

V oddaji Na piedestal smo gostili skupino Pink Panker s prvencem ”Pastirske pesmi”.

Člani benda Pink Panker so: pevec Damjan Cilenšek – Vini, kitarista Anže Grm – Grm in Rožle Kisovec – Kisuc, basist Jure Likar – Jaga in bobnar Uroš Dobčnik – Urko.

Pink Panker, ki je nastal leta 2011 v Litiji, ustvarja pink pank. Kot pravijo njegovi člani: ”Pank je rezultat družbe, seštevek negativnega vpliva kapitalistične ureditve in na drugi strani pozitivnih ljudi, ki v kaosu ustvarjajo in v tem uživajo.”

Prvenec so posneli in producirali v lastni režiji z absolutnim ustvarjalnim nadzorom nad celotnim procesom ter izdali kot CD in na spletnem portalu bandcamp v digitalni obliki. Na albumu Pastirske pesmi, 12-ih koščkih mozaika, ki zelo neposredno nastavljajo ogledalo naši družbi, opozarja na krivice in zablode in hkrati poziva k uporu, ki se vedno začne pri posamezniku. V avtorski glasbi se prepletajo prvine panka, metala, skaja, crossoverja, hardcora itn.  Besedila Pink pankerja so neposredna, izzivalna in kot večina pankovskih brutalno iskrena. Udrihajo po ustanovah, ki kakor koli perejo množicam možgane in jih poneumljajo. V sporočilih družbenokritičnih besedil pa je jasno čutiti tudi optimizem in nekakšno vero v boljši jutri, za katerega pa bo treba garati. Boljši jutri si lahko zgradimo le na pogorišču in ruševinah zablod in zmot, ki trenutno določajo naša življenja.

V  petih letih delovanja in ustvarjanja  je Pink Panker koncertiral, leta 2012 izdal EP Golazn je treba potovčt in zamenjal člana, leta 2013 pa se je predstavil na Demofestu v Banja Luki.

Leta 2015 je zasnoval  Slovensko Pank Transverzalo (SPT) – projekt, ki je nastal z željo, da bi se povezalo čim več pankovskih skupin, klubov, organizatorjev in drugih navdušencev. Samoiniciativno je poskrbel za krovno organizacijo in medijsko podobo in zgradil transverzalo, ki je s koncerti pankovskih skupin povezala različne slovenske regije. Dosegli so povezovanje med osmimi lokacijami po vsej Sloveniji, združeno delovanje trinajstih zasedb ter se povezali z založbami in producenti. Pripravili so SPT Open Air, posneli  dokumentarni film … Pank je malo pokukal iz podzemlja in se začel širiti tudi drugje.  Slovenska Pank Transverzala  se je 7. 12. 2015 končala v Ljubljani s koncertnim dogodkom Pank pod Slovenci pod pokroviteljstvom Igorja Vidmarja, ŠKUC Ropota s skupinami Buldogi, Odpisani, Pink Panker, Iamdisease, Drek u pest, TRIFOR60, Beer for Breakfast – BFB in Strgane pazduhe.

Pink Panker je lani igral tudi na koncertu Panka nam manka v Velenju z Nieti, Repetitorjem, Krikom Disneylanda in zasedbo The Fugitives. Letos pa je bil  med izbranimi skupinami, ki so koncertirale na Mladininem Odru na Festivalu Lent v Mariboru.

Pink Panker s prvencem Pastirske pesmi v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele