Gost oddaje Na piedestal je bil Helahirn z novim, tretjim albumom Lost.
Z imenom Helahirn se predstavlja Luka Tavčar, avtor istoimenskega elektronsko-instrumentalnega projekta. Ta je nastal zaradi želje po ustvarjanju lastne glasbe, saj so vse skupine, v katerih se je prej kalil, razpadle. Njegova glasba temelji na svežem in samosvojem konceptu, ki vključuje različne glasbene žanre – od metala, punka in d'n'b do elektronike. Gre za "utrgan" živ nastop, poln energije in udarnega ritma.
Po prvencu Play Drums (2013) in albumu Helahirned (2015) je Helahirn maja 2016 pri založbi Gemonda Records izdal svoj novi, tretji album z naslovom Lost.
V soboto, 16. julija, bo nastopil na festivalu kulture z imenom ''Veliko nočni koncert'' na Soriški planini, ki prinaša kakovostno avtorsko glasbo najrazličnejših zvrsti in druge spremljajoče kulturne dogodke.

Po prvencu  Play Drums (2013) in albumu Helahirned (2015) je Luka Tavčar maja 2016 pri založbi Gemonda Records izdal svoj novi, tretji album z naslovom Lost.

Skladbe so dinamične in energične, aranžmaji pa kažejo, da ima Helahirn korenine v metalskih vodah težke kategorije. Na delu albuma ob pretrganih ritmih najdemo tudi hipnotične melodije, sci-fijevske analogne efekte, tu in tam pa zaide tudi v vode 4 x 4, ki jih ustvarjalno uvršča med zlomljeno konstanto. Prehodi so izjemno domiselni in brez odvečnih swooshov in buildupov, z minimalističnimi pristopi – preprosto delujejo.

Surovost nepoliranega zvoka daje albumu občutek stare šole in analogno toplino, ki jo v tem žanru redko zasledimo. Med drugim Helahirna tudi to loči od značilnih drum’n’bassovskih producentov in ga postavlja bliže bendovskemu načinu delovanja.

V soboto, 16. julija,  bo nastopil  na festivalu kulture z imenom ”Veliko nočni koncert” na Soriški planini, ki prinaša kakovostno avtorsko glasbo najrazličnejših zvrsti in druge spremljajoče kulturne dogodke.

Helahirn je svoj novi, tretji album Lost predstavil  v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele