Izar Lunaček je filozof in stripar, ki se že nekaj let trudi povezati domačo stripovsko sceno, v ta namen pod njegovim okriljem že nekaj let poteka vsakomesečni dogodek Stripolis. Navdušenje nad stripi ima že dolgo preteklost, svoj prvi strip je narisal že kot osnovnošolec, redno jih je v periodiki objavljal med študijem filozofije in primerjalne književnosti.

Doktoriral je iz nadaljevank, risank in stripov, in pri tem prišel do ugotovitve, da smešno ni nujno banalno. Stripi pa po njegovem mnenju že dolgo časa niso material za nepismene, ampak so vedno bolj družbeno-kritični, sporočilni in poučni. Zato tudi ni presenečenje, da je njegov knjižni namig “stripovski”.

Izar Lunaček je filozof in stripar, ki se trudi povezati domačo stripovsko sceno, v njegovi organizaciji zato že nekaj let poteka vsakomesečni dogodek Stripolis. Nad stripi se navdušuje že dolgo – svojega prvega je narisal kot osnovnošolec, med študijem filozofije in primerjalne književnosti jih je redno objavljal v periodiki.

Doktoriral je iz nadaljevank, risank in stripov ter pri tem prišel do ugotovitve, da smešno ni nujno banalno. Tu cilja predvsem na stripe, ki po njegovem mnenju že dolgo niso material za nepismene, ampak so vedno bolj družbenokritični, sporočilni in poučni. Zato tudi ni presenečenje, da je njegov knjižni namig stripovski.

 “Zadnja leta sem nehal brati knjige, sem pa začel hlastno brati stripe. Trenutno se prebijam skozi strip Riada Sattoufa: Arabec prihodnosti. Govori o Francozu, njegov oče je rojen v Libiji, mama je Francozinja. Gre za krasne refleksije o odnosu med muslimanskim svetom in Zahodom.”
Izar Lunaček priporoča še dela francoskega filozofa in striparja Joanna Sfarja:

Maja Stepančič