Uspeh Slovenije se v veliki meri ocenjuje z uspešnostjo gospodarstva. O slovenskem poslovnem okolju in perspektivi države, odnosu do privatizacije in lastnikov iz tujine, o napovedanih davčnih spremembah, pa tudi o potovanjih v kraje, kamor ne seže mobilni signal - Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka.

"Najbolj ustvarjalno okolje je tisto, s katerim se vsakodnevno družim, torej moja delovna sredina - to pa ne pomeni, da je to tudi najprijetnejše okolje."

V mladosti ljudje izkoriščamo svoje telo, potem se pol življenja trudimo, da mu nekaj vrnemo. "Človek se začne obnašati racionalno, ko izkoristi vse druge možnosti."

"Upam si trditi, da je naša družba ena od tistih, ki je najbolj vpeta v slovensko raziskovalno skupnost. Pri tem poskušamo izkoristiti vse znanje, ki ga ta mali prostor ima."

Slovenija je ena najmanjših držav, kjer ima Sandoz center. "Znanja je v Sloveniji ogromno. Mnogo več, kot si večina državljanov predstavlja. Le povezati ga moramo. Politika mora ustvariti stimulativno okolje, mi pa se med sabo ne smemo gledati kot tekmeci in skrivati dognanja kot nekaj, kar je samo naše."

Nataša Zanuttini