Na piedestal smo tokrat postavili duo Roots In Session, ki v letu 2016 praznuje 15-letnico svojega glasbenega potovanja. Predstavili smo izbor produkcije RootsInSession, tudi z novostmi iz leta 2016.
RootsInSession (RIS Sound) je eden najbolj znanih slovenskih zvočnih sistemov in producentski DJ-ski duo. Njegova selektorja, producenta in DJ-a Pier in Fu, sta v vseh teh letih intenzivno raziskovala zgodovino ritmov in iskala korenine sodobnega zvoka ter ga s predanostjo in velikim navdušenjem na vinilnih ploščah in gramofonih širila med svoje privržence. S svojim glasbenim znanjem, predvsem pa odlično energijo in karizmatičnimi nastopi je duo ostal dejaven tudi na klubskem in festivalskem prizorišču, vedno pogosteje pa je nastopal v tujini. Na različnih prizoriščih je promoviral reggae z vsemi njegovimi derivati (kot so jungle, drum'n'bass, grime, dubstep) ter si delil odre tudi z večjim številom zvezd svetovnega kova, kot so Alborosie, Capleton, Jstar, Navigator Mc, David Boomah itn. Na njun prepoznavni zvok so postale pozorne tudi založbe iz tujine.
Pier in Fu sta ustvarila tudi številne glasbene izdelke. Med njimi so različne izdaje mikstejpov (edicija Kus Kus, Shishmish Mixtejp) in remiksi. Pred Klemnovo Ljubeznijo je RootsInSession sound že izdal remikse pesmi Dubioze Kolektiva, Kirila Džajkovskega, Davida Boomaha in drugih.
V tem poletju bo RootsInSession gostoval na festivalih Urbano dejanje v Ljubljani, Overjam Reggae Festival v Sotočju pri Tolminu, na največjem evropskem festivalu bassa in soundsystem kulture Outlook v trdnjavi Punta Christo pri Pulju, oktobra pa leti na festival v Indonezijo.

Duo Roots In Session v  letu 2016 praznuje 15-letnico svojega glasbenega potovanja. V oddaji Na piedestal smo predstavili smo izbor produkcije Roots In Session, tudi z novostmi iz leta 2016.

Roots In Session (RIS Sound) je eden najbolj znanih slovenskih zvočnih sistemov  in producentski DJ-ski duo.

Njegova glavna selektorja, producenta in DJ-a Pier in Fu, sta v vseh teh letih intenzivno raziskovala zgodovino ritmov in iskala korenine sodobnega zvoka ter ga s predanostjo in velikim navdušenjem na vinilnih ploščah in gramofonih širila med svoje privržence. Na sporedu zasedbe RootsInSession tako kraljujejo reggae, dub, new roots, dancehall, hip hop, jungle, drum’n’bass, dubstep itn.

S svojim glasbenim znanjem, predvsem pa odlično energijo in karizmatičnimi nastopi je duo ostal dejaven tudi na klubskem in festivalskem prizorišču, vedno pogosteje pa je nastopal v tujini. Lahko se pohvali z nepretrgano 15-letno kariero zelo intenzivnega ustvarjanja, katerega rezultat so številni glasbeni izdelki, ki so še danes zelo iskani. RIS Sound je namreč edini slovenski zvok, ki je s stalnostjo v maniri ”stare šole” vzgojil svoje občinstvo ob pomoči ti. mikstejpov.  Omeniti  velja mikstejp edicije Kus Kus – zmiksali so jih kar 7 – in njegov najmočnejši izdelek Shishmish Mixtejp, prvo in drugo izdajo, saj Roots In Session predstavlja tudi svojo  lastno produkcijo. Prav nepretrgane izdaje mikstejpov, odlično organizirane in še bolje obiskane zabave ter neverjetna priljudnost obeh udeležencev so jima odprle vrata do odrov južnih sosedov, na njun prepoznavni zvok pa so postale pozorne tudi založbe iz tujine. Med njunimi zadnjimi izdajami tako najdemo legendarno londonsko drum’n’bassovsko založbo V Recordings, nemško-portugalsko navezo BadMood Recordings, nemško-balkanski BPM/Balkanbreaks, pa tudi kanadska Interchill Records si je zaželela slovenske produkcije.

Pred Klemnovo Ljubeznijo je Roots In Session Sound že izdal remikse pesmi Dubioze Kolektiva, Kirila Džajkovskega, Davida Boomaha in drugih. Najnovejši izdaji pa sta miks in remiks z naslovom  Poletje  domačega ustvarjalca Janija, ki sta nastala v sodelovanju s Pierom.

V minulih 15-ih letih se je Roots In Session predstavljal na različnih prizoriščih in festivalih v regiji, promoviral reggae z vsemi njegovimi derivati (kot so jungle, drum’n’bass, grime, dubstep) ter si delil odre tudi z večjim številom zvezd svetovnega kova, kot so Alborosie, Capleton, Jstar, Navigator Mc, David Boomah itn.

Roots In Session je med občinstvom in na slovenskem ter širšem balkanskem prizorišču znan tud kot strasten promotor in povezovalec. Zagovarja pomoč mladim ustvarjalcem, ki si želijo širiti podobno sporočilo.

V tem poletju bo Roots In Session gostoval na festivalih Urbano dejanje v Ljubljani (11. avgusta), Overjam Reggae Festival v Sotočju pri Tolminu, na največjem evropskem festivalu bassa in kulture soundsystem Outlook v trdnjavi Punta Christo pri Pulju (od 31. avgusta do 4. septembra), oktobra pa leti na festival v Indonezijo.

Še prej sta producenta in DJ-a Pier in Fu  izbor produkcije Roots In Session predstavila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele