V sredini športno-pogovorni oddaji je Miran Pavlin, član zlate generacije slovenskega reprezentančnega nogometa, nanizal spomine na evropsko prvenstvo pred 16-imi leti in na svetovno prvenstvo. Zanimiva je njegova razlaga karakternih lastnosti reprezentance, za katere je v največji meri poskrbel selektor Srečko Katanec.

Predrznost in osredotočenost na visoko zastavljene  cilje so mladeniča iz Britofa pri Kranju pripeljali do igranja za Porto v ligi nogometnih prvakov. Svoje klubske igralske cilje je izpolnil na tekmi proti madridskemu Realu. 18 let dolgo  igralsko kariero so zaznamovali nastopi za ljubljansko Olimpijo, ki jo je ob koncu svoje športne poti  s soigralci pripeljal iz pete lige nazaj v prvo.

V Kopru je bil športni direktor, igralec , državni prvak in poraženec na  tekmi kvalifikacij za ligo prvakov v Zagrebu proti Dinamu. Po igralski karieri je odšel k reprezentančnemu kolegu Zlatku Zahoviču v Maribor. Zakaj? V pogovoru z Daretom Ruparjem boste izvedeli, zakaj “otrok Olimpije” ni bil nikoli član ljubljanskega strokovnega štaba.

Dare Rupar