Na piedestalu je gostovala skupina Up N’ downs s prvencem ”Vse kar sem pozabil”.
Up’n’ downs iz Mozirja že od leta 2009 osvaja tako male kot velike odre. V prejšnjih letih so se predstavili na večjih domačih festivalih, kot so Rock Otočec, ŠVIC, Vransko summernight. Lani pa so na legendarni 49. Gitarijadi v Zaječarju postali zmagovalci po izboru občinstva.
V mladi rockerski skupini, ki vedno znova odkriva nove vidike življenja in jih poskuša upesniti, delujejo: Erik Zavolovšek (vokal), David Zavolovšek (kitare, spremljevalni vokal), Lucija Hrastnik (klaviature, spremljevalni vokal), Andraž Stropnik (bas kitara), Martin Oblak (bobni), Matjaž Parfant (kitara).
Njihove avtorske skladbe so kombinacija povednih in aktualnih besedil, brezkompromisno rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki postaja njihov zaščitni znak. Prvenec ''Vse kar sem pozabil'', ki je izšel pri založbi Akord Records in predstavlja 12 raznolikih komadov, je tudi prvi del projekta z naslovom ''Vse kar sem pozabil''.

Na piedestal je stopila mlada rockerska skupina Up N' downs s prvencem ''Vse, kar sem pozabil''

Up’n’ downs iz Mozirja že od leta 2009 osvaja tako male kot velike odre. V prejšnjih letih so se predstavili na večjih domačih festivalih, kot so Rock Otočec, ŠVIC, Vransko summernight. Lani pa so na legendarni 49. Gitarijadi v Zaječarju postali zmagovalci po izboru občinstva.

Mladi nadebudni bend vedno znova odkriva nove vidike življenja in jih poskuša upesniti. Leto je začel s prelomnim dosežkom. Plod več let trajajoče vztrajnosti in zaupanja v svojo lastno glasbo je bil prvi studijski album ”Vse, kar sem pozabil”.  ”… na pladnju nudim, kar imam res rad.” se glasi verz naslovne pesmi. Člani zasedbe Erik Zavolovšek (vokal), David Zavolovšek (kitare, spremljevalni vokal), Lucija Hrastnik (klaviature, spremljevalni vokal), Andraž Stropnik (bas kitara), Martin Oblak (bobni), Matjaž Parfant (spremljevalni vokal) ponujajo, kar imajo res radi – svojo glasbo!

Na prvencu je 12 raznolikih komadov, ki so nastajali v časovnem razmiku petih let in označujejo ter hkrati končujejo začetno obdobje benda. Snemali so v presledkih v studiu Ork v Jevnici, kjer so se fantje in dekle odlično ujeli s producentom Robertom Likarjem (kitaristom skupin Niet in The Drinkers) in tonskim mojstrom Sašom Kisovcem. Album je izšel pri založbi Akord Records.

Njihova glasba je kombinacija povednih in aktualnih besedil, brezkompromisno rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki postaja njihov zaščitni znak. Navdih zanjo po večini izvira iz refleksije sveta, ki obkroža glasbeno peterico, iz občutij ob življenjskih preizkušnjah in usodah soljudi ter kritik večinskega mnenja.

O zvrsti glasbe, ki jo preigravajo, neradi govorijo, saj, kot pravijo, nekateri resda ločujejo glasbo, sami pa raje ločujejo odpadke. Če že, se uvrščajo nekje med blues in metal.

Po uvodnem promocijskem koncertu v Franky’s Pub-u (Nazarje) so imeli turnejo po Sloveniji in državah Balkana, 20. februarja letos pa so si oder v Šeščah delili z Nieti, 19. aprila so nastopili na 17. festivalu Ortofest v Ljubljani, 13. maja na festivalu Rock na gradu v Velenju.

Bend strastno rad igra v živo. Zavedajo se, da dobi marsikatera njihova pesem pravi ”žmoht” šele na odru, zato za vsak nastop korektno dodelajo svoje aranžmaje. Prav občutki ob izvajanju njihovih lastnih komadov so zanje namreč najpomembnejša motivacija. Kot pravijo, imajo veliko povedati, in to bodo povedali na glas.

Kljub pravkar izdanemu prvemu albumu pa so z mislimi že pri naslednjem, za katerega glasbo aktivno ustvarjajo že nekaj mesecev. Projekt Vse, kar sem pozabil so si namreč zamislili kot trilogijo, izid drugega dela pa je predviden za prihodnje leto.

Tudi o tem v pogovoru s člani skupine Up N’ downs ob glasbi s prvenca ‘Vse, kar sem pozabil’ v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele