Če je vaš stari oče v šestdesetih prekladal po Ljubljani, ga pobarajte, naj našteje pet najhujših punc. Če se ne bo znašla med njimi, mu povejte, da nima pojma. Elza Budau! Ni samo besedilopiska, ki je poskrbela, da so popevke zvenele, kot da punce štekajo. Je več. Me drugim tudi arhitektka in avtorica erotičnega romana. Nekaj ima z okroglimi posteljami. In še vedno je huda.

Če je vaš stari oče v šestdesetih prekladal po Ljubljani, ga pobarajte, naj našteje pet najhujših punc. Če se ne bo znašla med njimi, mu povejte, da nima pojma. Elza Budau!

“Nosila sem kostime na preklop. To je veliko bolj seksi. Ne razumem, kako lahko ženske z najgršimi nogami nosijo najkrajša krila”

Ni samo besedilopiska, ki je poskrbela, da so popevke zvenele, kot da punce štekajo. Je več. Me drugim tudi arhitektka in avtorica erotičnega romana.

“Napisala sem dva erotična romana, prvega sem zagrešila pri šestnajstih. Takrat so mi rekli, da bom pohujšala celo Slovenijo.”

Pa nekaj ima z okroglimi posteljami. “Na to so vsi padli. Bil je dober štos. Malo je bilo moških, s katerimi sem si to okroglo posteljo delila.”

Ne samo pisateljica, arhitekta, ampak tudi kulinarična poznavalka. V devetdesetih je imela na našem radiu tudi svoj kuharski ‘podcast’ – Neverjetni ‘šnicl’.

In še vedno je huda, posluša pa tudi hudo ‘muzko’. “Od nekdaj sem rada poslušala francoske šansone. Rokenrol je tud ‘luštn’, naredila sem nekaj priredb.”

Miha Šalehar