Na piedestalu: Jimmy Barka Experience z drugim avtorskim izdelkom ”Stolen Boats” – premiera!
Jimmy Barka Experience je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene – nenavadne kombinacije glasbenih ustvarjalcev: mojstrskega bobnarja Marjana Stanića in dveh mojstrov na gramofonih DJ-ev Bakta in Borke. Že od začetkov leta 2010 se trudijo zveneti kot bend, kot trio, ki se odmika od okvirov standardnega dj/glasbenik sodelovanja (t.j.: od ideje inštrumentacije na DJ podlago). Rezultat je razmetanka slogov, nepredvidljiv kolaž funka, afra, drugih godb, hiphopa in še marsičesa težje oprijemljivega.
Po številnih nastopih, tudi na raznih referenčnih festivalih, in mikstejpu Old News je skupina Jimmy Barka Experience pripravila plošček Stolen Boats, ki, kot pravijo člani, pomeni rahel idejni ovinek. Še zmeraj gre za material, ki je eksplicitno kolažen. In ki je rezultat živega preigravanja. A tokrat vseeno malce bolj v smeri klasičnih “komadovskih” struktur.
Vse to in še več bo skupina Jimmy Barka Experience predstavila na obsežnejšem klubskem promocijskem koncertu v Gala hali AKC Metelkova mesto Ljubljana – v petek, 15. aprila, ob 23.00.

Foto: Goran Petraševič

Jimmy Barka Experience je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene – nenavadne kombinacije glasbenih ustvarjalcev: mojstrskega bobnarja in dveh mojstrov na gramofonih. Člani zasedbe, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij, so: DJ Bakto, DJ Borka (Good Foot Crew) in virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić (ta je tudi član številnih  skupin, med njimi so na primer: Čompe, Foltin, Vasko Atanasovski Trio, Taman).

Že od začetkov leta 2010 se trudijo zveneti kot bend, kot trio, ki se odmika od okvirov standardnega dj/glasbenik sodelovanja (t.j. od ideje inštrumentacije na DJ podlago). Rezultat je razmetanka slogov, nepredvidljiv kolaž funka, afra, drugih godb, hiphopa in še marsičesa težje oprijemljivega.

Po številnih nastopih, tudi na raznih referenčnih festivalih, in mikstejpu Old News je skupina Jimmy Barka Experience pripravila plošček Stolen Boats, ki, kot pravijo člani, pomeni rahel idejni ovinek. Še zmeraj gre za material, ki je eksplicitno kolažen. In ki je rezultat živega preigravanja. A tokrat vseeno malce bolj v smeri  klasičnih “komadovskih” struktur.

Vse to in še več bo skupina Jimmy Barka Experience predstavila na obsežnejšem klubskem promocijskem koncertu v Gala hali AKC Metelkova mesto Ljubljana – v petek, 15. aprila, ob 23.00.

Radijska premiera drugega avtorskega izdelka Stolen Boats in pogovor s člani  skupine Jimmy Barka Experience pa v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele