Ime tedna je postal Peter Podlunšek, prekmurski akrobatski pilot, ki je lansko sezono v tekmovanju Red Bull Air Race World Championship končal na drugem mestu z vsega 35 tisočinkami zaostanka za prvakom, letos pa bo nastopil v razredu Master, ki velja za Formulo 1 letalskih tekmovanj.

Ime tedna je postal Peter Podlunšek, prekmurski akrobatski pilot, ki je lansko sezono v tekmovanju Red Bull Air Race World Championship končal na drugem mestu z vsega 35 tisočinkami zaostanka za prvakom, letos pa bo nastopil v razredu Master, ki velja za Formulo 1 letalskih tekmovanj. "Gre za zelo atraktiven šport, ki pa je tudi zelo varen. To privlači velike množice ljudi."

Kljub velikim pritiskom ob izvajanju akrobacij za profesionalce prazen želodec ni dobra ideja.

"Prazen želodec za nas pomeni veliko težav, zelo zmanjša G-toleranco. Uro pred tekmovanjem imamo velik obrok."

Njegova ekipa trenutno šteje 20 ljudi. "Slovenija je na srečo zelo bogata s strokovnjaki, ki so pripravljeni sodelovati v tej zgodbi."

"Tehnika lahko vedno zataji, čeprav je vrhunska. Ko poletimo, imamo vedno še plan B, C, D in tako naprej."

Kandidata sta bila tudi:

Brina Poropat, trinajstletnica, ki je na državnem prvenstvu v hitrem branju HIBRA 16 v Mariboru za osnovnošolce in dijake ne samo zmagala in postala državna prvakinja, ampak s 1874 prebranimi besedami postavila celo absolutni državni rekord.

Uroš Urleb, direktor tehničnega razvoja Biofarmacevtike Mengeš, Lekovega obrata, kjer so odprli nov, 10 milijonov evrov vreden laboratorij za razvoj  bioloških zdravil. Tam bo  100 strokovnjakov razvijalo biološka in podobna  zdravila za zdravljenje rakavih in imunoloških bolezni.

______________

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Boris Žgajnar