S premiero drugega albuma z naslovom ”Das Lied der Maschinen” je pred uradnim izidom Na piedestalu gostovala prekmurska skupina Werefox.
Alternativna rockovska skupina, ki jo sestavljajo pevka Melanija Fabčič – Melée, kitarist Sašo Benko – Bekko, bobnar David Halb, basist Manuel Hahn, z novim albumom odpira novo poglavje v svojem ustvarjanju in odgovarja na ponavljajoče se vprašanje iz znanstvene fantastike - ali lahko stroji razvijejo čustva? Odgovor je brez dvoma “da”.
Album ''Das Lied der Maschinen'' bo izšel 4. februarja 2016 pri založbi Moonlee Records. Premierna koncertna predstavitev albuma bo prav na dan uradnega izida na festivalu MENT v CUK Kino Šiška v Ljubljani. Premierna radijska predstavitev pa je ila v oddaji Na piedestal na Valu 202.

Prekmurska rockovska zasedba Werefox z albumom Das Lied der Maschinen odpira novo poglavje v svojem ustvarjanju in v svoj svet znova vabi vse raziskovalce melodičnega, mističnega in na trenutke agresivnega glasbenega izražanja.

Čeprav je Werefox mlada skupina na slovenskem glasbenem prizorišču, v njej delujejo in ustvarjajo znani in izkušeni glasbeniki: Melanija Fabčič – Melée, Sašo Benko – Bekko, David Halb in Manuel Hahn.

Pevka Melanija Fabčič in kitarist Sašo Benko sta prve vezi spletla v skupini Psycho-Path. Bekko je s svojimi prepoznavnimi rifi navduševal še pri zasedbi Manul, solističnem projektu Bekko ter v odrskih projektih Kleemarja. Povezanost v skupino Werefox je bila logična tudi z bobnarjem Davidom Halbom in basistom Manuelom Hahnom, ki sta skupaj nabirala odrsko kilometrino pri zasedbi Sphericube in Kleemar, David pa je bobnal tudi pri hrvaški skupini Lollobrigidi.

Kritiško priznani prvenec I Am Memory (2013) je Werefox zasidral kot markantnejše protagoniste slovenske glasbene alternativne scene. Pri tem sta pomagala tudi slogovno dovršena videospota za skladbi March Of The Finest in The Redneck Genius Story.

Werefox, ki se je za drugi album povezal z založbo Moonlee Records, odgovarja na ponavljajoče se vprašanje iz znanstvene fantastike – ali lahko stroji razvijejo čustva? Odgovor je brez dvoma: da.

Das Lied der Maschinen z natančno premišljenim zaporedjem skladb poslušalcu nenehno pošilja različne čustvene impulze. Umazani sonični kitarski rifi koketirajo s himnično spevnostjo in popeljejo skorajda pop melodije na razburkano popotovanje v zarjavelem pobesnelem stroju po prostrani stonerski puščavi.

Pesem strojev ali Das Lied der Maschinen je bila posneta avgusta 2015 v Layerjevi hiši v Kranju. Za produkcijo, miks in mastering je poskrbel Hannes Jaeckl, ki je bil zaslužen tudi za produkcijo prvih štirih albumov skupine Psycho-Path. Na albumu gostujejo Mojca Krevel (Niowt), ki je prispevala vokal na dveh skladbah, Dominik Bagola je odigral klaviature in glockenspiel, producent Hannes Jaeckl pa je dodal svoj pečat na kitarah in klaviaturah. Album bo izšel 4. februarja 2016 pri založbi Moonlee Records v digipak CD formatu ter kot brezplačen prenos prek platforme Bandcamp.

Premierna koncertna predstavitev albuma bo prav na dan uradnega izida – v četrtek, 4. februarja, ob 21.00 na festivalu MENT v Kinu Šiška v Ljubljani.

Premierna radijska predstavitev ”Das Lied der Maschinen” s pogovorom s članoma skupine Werefox pa je bila v oddaji Na piedestal.

 

Jolanda Fele