Glasbene novosti v Expressu predstavlja Jernej Sobočan. V prvi letošnji oddaji začenjamo odštevanje do enega večjih, pa tudi pomembnejših dogodkov na področju glasbe pri nas: festivala MENT. Ljubljano bo prvi konec tedna v februarju zasedlo več kot 50 bendov ter številni predstavniki glasbene industrije. Predstavili bomo tuje izdaje, ki se nam obetajo v kratkem. Andrej Karoli pravi, da bo letnik 2016 dober. Ena od prvih domačih pa bo nov album prekmurskega glasbenika Balladera.

V prvi letošnji oddaji začenjamo odštevanje do enega večjih, pa tudi pomembnejših dogodkov na področju glasbe pri nas: festivala MENT. Ljubljano bo prvi konec tedna v februarju zasedlo več kot 50 bendov ter številni predstavniki glasbene industrije.

Ment namreč sestavljata festivalski in konferenčni del, ki ponujata dober vpogled v trende in novosti; tako v industriji kot na sceni. Koncept je podoben t.i. showcase festivalom, ki so se v minulem desetletju razrasli kot gobe po dežju. Razlog? Spremembe v glasbeni industriji.

Predstavili bomo tuje izdaje, ki se nam obetajo v kratkem. Andrej Karoli pravi, da bo letnik 2016 dober.  Ena od prvih domačih pa bo nov album prekmurskega glasbenika Balladera. Njegov drugi studijski izdelek nosi naslov Perfect You. Prvi singel je skladba Zlati časi, ki jo v Expressu predstavljamo premierno!

Jernej Sobočan