Prva gostja oddaje Na piedestal v novi sezoni je bila skupina Okttober s prvencem 10.
V mariborski rockovski zasedbi Okttober, ki je nastala leta 2009, ustvarjajo: pevec in kitarist Milan Fras, kitarist Nikola Stojanović, basist Lan Falež in bobnar Gregor Božič.
Prvenec 10 je poln melanholičnega melodičnega rocka. Pesmi so osebno izpovedne, življenjske, ne izognejo pa se niti kritiki trenutnega družbenega stanja.

Prva gostja oddaje Na piedestal v novi sezoni je bila skupina Okttober s prvencem 10.

V mariborski rockovski zasedbi Okttober, ki je nastala leta 2009, ustvarjajo: pevec in kitarist Milan Fras, kitarist Nikola Stojanović, basist Lan Falež in bobnar Gregor Božič.

V preteklih letih je skupina Okttober nabrala veliko skupnih in samostojnih kilometrov. Prelomnico je pomenilo leto 2014, ko so na radijske postaje poslali prvi single Lep dan in posneli tudi videospot. Spomladi 2015 že opravili pravo koncertno turnejo, imeli 16 nastopov in igrali na različnih prizoriščih: v domačem Mariboru, v Rušah, Ljubljani, Kopru, na Ravnah na Koroškem. Poleti so prepeljali 2000 srbskih kilometrov in koncertirali na različnih koncih, med drugim so bili tudi gostje festivala Karusel v Čačku, ena njihovih lepših izkušenj pa je bil koncert v čudovitem poletnem večeru v starem mestnem jedru v Gornjem Milanovcu. Poletje so končali na koncertu na Letnem odru v Rušah. Vmes so, seveda, posneli skladbe za prvo ploščo.

Prvenec 10 mariborske skupine Okttober je poln melanholičnega melodičnega rocka, nastajal je dve leti. Pesmi so osebno izpovedne, življenjske, ne izognejo pa se niti kritiki trenutnega družbenega stanja. Prvi single Lep dan je bil na prvih mestih številnih radijskih glasbenih lestvic, drugi single Sem kakor ti pa je bil poleg prvih mest tudi popevka tedna na Valu 202. Tretji single Dlani, ki je izšel hkrati ob izidu plošče 10. oktobra leta 2015, pa pripoveduje zgodbo o upanju, ki se razživi ob srečanju in o moči, ki jo lahko ima vsak posameznik, če jo le zna vzeti. Za vse tri single so posneli videospote, ki je naredil njihov prijatelj, mladi hrvaški režiser Dinko Šimac.

Tudi o tem v pogovoru s člani skupine Okttober ob glasbi s prvenca 10 v prvi januarski oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele