V zadnji decembrski oddaji smo Na piedestal postavili Cynicism Management in njegov drugi album z naslovom ''Pendulum Pet''.
Cynicism Management je alternativni/progresivni rock bend (po rodu iz Slovenije, vendar v emigraciji v Berlinu), ki se posveča ustvarjanju svetovnih hit singlov v nepravilnih ritmih. Gre za pogruntavščino vokalistke Monike Fritz ter glasbenika in producenta Boruta Praperja.
Pendulum Pet je drugi “celovečerni” album skupine Cynicism Management, ki ga je zasedba (Monika Fritz – vokal, Jure Praper – solo kitara, Borut Praper – bobni, bas, klaviature, kitara) pred kratkim izdala v digitalni obliki in je nekakšna “glasbena oprema” romana z istim naslovom, ki bo v samozaložbi izšel v letu 2016.

Cynicism Management je alternativni/progresivni rockovski bend (po rodu iz Slovenije, vendar v emigraciji v Berlinu), ki se posveča ustvarjanju svetovnih hit singlov v nepravilnih ritmih. Gre za pogruntavščino vokalistke Monike Fritz ter glasbenika in producenta Boruta Praperja. Načrt sta začela snovati proti koncu leta 2008: Borut je nameraval napisati roman, v katerem se pojavi izmišljena skupina Cynicism Management, in posneti glasbo, ki spada zraven.

Prvi album s poetičnim naslovom Tit je izšel leta 2011, precej pred romanom. “Otipljivemu” cedeju je sledila še digitalna izdaja, za katero je poskrbel digitalni distributer AMAdea Music.

Preden je izšel roman, se je izoblikovala tudi “živa” zasedba in v letih od 2010 do 2012 precej koncertirala. Leta 2012 je bend izdal digitalni singel z naslovom Opus 0. Zadnja “inkarnacija” skupine Cynicism Management je prenehala delovati julija 2012, saj sta se ustanovna člana oktobra leta 2012 preselila v Berlin, kjer se s projektom še vedno ukvarjata.

Julija 2013 je pri angleški založbi Aventura eBooks izšel še roman Cynicism Management. Po selitvi v Berlin sta se Monika in Borut znova posvetila studijskemu delu in konec leta 2013 izdala kratko zbirko štirih pesmi z naslovom Shadow Chasers EP.

Pendulum Pet je drugi “celovečerni” album skupine Cynicism Management, ki ga je zasedba (Monika Fritz – vokal, Jure Praper – solo kitara, Borut Praper – bobni, bas, klaviature, kitara) pred kratkim izdala v digitalni obliki in je nekakšna “glasbena oprema” romana z istim naslovom, ki bo izšel … no, ko se bo pač našel založnik.

Cynicism Management je z drugim albumom Pendulum Pet gostoval v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele