Slovenska odbojkarska reprezentanca je Evropsko prvenstvo v Bolgariji končala na drugem mestu po finalnem porazu s Francijo s 3:0 v nizih. Francozi so po svetovni ligi osvojili še evropski naslov in so najboljša reprezentanca leta 2015.

Slovenski odbojkarji so bili hit 29. Evropskega prvenstva v odbojki in so Slovenijo kot štirinajsto državo v zgodovini uvrstili med dobitnike kolajn. Slovenija je navduševala in premagovala odbojkarske velesile, skrbela, da velike po koncu turnirja boli glava in da je slovenski ekipni šport dobil še drugo kolajno.

Andrea Giani: “V fante sem verjel od samega začetka, fizično in tehnično so bili zelo dobro podkovani.”

— Val 202 (@Val202) October 19, 2015

Navduševali so z igro, s fizično pripravo in individualnimi sposobnostmi, navduševali z borbenostjo in povezanostjo v moštvu, navduševali, ker niso popuščali in se vedno znova vračali v igro in ne nazadnje navduševali, ker so nosili slovenski dres.

Tine Urnaut ob prihodu na Brnik: “Svojega uspeha se še ne zavedamo.” — Val 202 (@Val202) October 19, 2015

Največkrat je na koncu velikih tekmovanj tako, da so dobitniki bronastih kolajn bolj veseli kot poraženci v finalu in tako je bilo tudi sinoči, ko se reprezentanti niso mogli povsem sprostiti ob koncu turnirja. S kislimi nasmeški so ponavljali tisto, kar bodo že čez nekaj dni, kaj šele let, pripovedovali z velikanskim ponosom.
In ob koncu takšnega turnirja lahko tudi sam rečem, da mi je bilo v ponos spremljati slovenski pohod do srebrne kolajne.

Kolajne bodo reprezentanti s ponosom pokazali v središču prestolnice že danes ob 14-ti uri. Nekaj 100 najbolj zavzetih je sinoči poskakovalo v dvorani Armeec tudi po koncu tekme in prav je, da po koncu prvenstva poskočite tudi vsi v domovini in se priklonite junakom, ki so poskrbeli za enega največjih športnih podvigov v zgodovini slovenskega športa.

Boštjan Reberšak