Pri dveh letih in pol je prvič sedel na motor, zdaj je svetovni prvak. Pod zadnjico ni imel vedno najboljših motorjev, zdaj je v tovarniški ekipi Honde. Na poti do naslova svetovnega prvaka v razredu MX2 je nanizal pet zmag v pravkar končani sezoni, zlata številka na motorju pa je samo stopnica na poti k novim izzivom. V naslednjih dneh bo padla odločitev, kje bo vozil v naslednji sezoni – bo branil ali napadal?

Bo v prihodnji sezoni branil ali napadal?

Pri dveh letih in pol je prvič sedel na motor, zdaj je svetovni prvak. Pod zadnjico ni imel vedno najboljših motorjev, zdaj je v tovarniški ekipi Honde.

Na poti do naslova svetovnega prvaka v razredu MX2 je  v pravkar končani sezoni nanizal pet zmag, zlata številka na motorju pa je samo stopnica na poti k novim izzivom. V prihodnjih dneh bo sprejeta odločitev, kje bo vozil v naslednji sezoni – bo branil ali napadal?

“Res so vsi mislili, da me oče sili v vse skupaj, da me preprosto “tera”, da moram trenirati, a dejansko je bilo povsem nasprotno. Jaz sem imel tisto voljo. Jaz sem želel trenirati še več, kot mi je oče predpisal. Tudi tista znana zgodba ob novem letu govori o tem. Ko sem začel trenirati za novo sezono, mi je oče rekel, da potrebujem vsaj teden popolnega počitka. In takrat sva bila že dogovorjena, da bom teden dni počival. Ko je prišel ta dan in ko smo nazdravili novemu letu, sem ob enih zjutraj šel trenirat. Treniral sem do štirih zjutraj. Želje in motivacije mi nikoli ne zmanjka, ker je po mojem zelo pomembno, da nikoli ne obupaš.”

– Tim Gajser o tem, ali ga je res oče silil trenirati

V prihodnjih dneh Tim Gajser  za tri tedne odhaja na Japonsko, kjer bo v tovarniških prostorih Honde že opravil priprave za naslednje leto: Tam bomo veliko testirali moj motor za prihodnje leto, ki ga bom vozil na dirkah za velike nagrade. Na koncu bom vozil tudi na zadnji dirki njihovega državnega prvenstva. Glede na izide testov bo padla odločitev, kje bom nastopal prihodnje leto, ali v MX2 kot do zdaj ali morda v MXGP. Res se veselim teh dni na Japonskem!”

Sezona velikih nagrad se začne ob koncu februarja, sezona superkrosa v ZDA pa takoj po novem letu. 

Tim Gajser je postal tudi ime tedna na Valu 202!

Dare Rupar