V tednu, ko opozarjamo na sekunde, ki rešujejo, bomo predstavili tudi nekaj mobilnih aplikacij, ki ob pravilni in hitri uporabi lahko rešijo srčni zastoj. Odbita do bita preizkuša iHelp, iRescue in nekaj tujih mobilnih rešiteljev srčnega zastoja.

V tednu, ko opozarjamo na sekunde, ki rešujejo, predstavljamo tudi nekaj mobilnih aplikacij, ki ob pravilni in hitri uporabi lahko pomagajo ob srčnem zastoju.

iHelpiRescueStaying AliveGoodSAMTicino Cuore

Poleg številke 112 v mobilni telefon shranite še ICE-številko. Namenjena je reševalcem, da lahko v primeru nesreče hitro pokličejo vaše najbližje. V imenik mobilnega telefona vpišite kot naslovnika oznako ICE in  če vam prostor to dopušča  tudi svoje razmerje z vpisano kontaktno osebo (npr. brat). K izbrani osebi nato pripišite telefonsko številko vključno s kodo za mednarodne klice +386. Če želite shraniti več kontaktnih oseb za nujne primere, jih shranite pod zaporedne oznake ICE1, ICE2, ICE3.

Kljub vsej napredni in hitri tehnologiji ter pametnim telefonom in aplikacijam je najpomembnejše znanje! Seznam brezplačnih tečajev po Sloveniji najdete TUKAJ.

Maruša Kerec