Za Ime tedna ste izbrali Tomaža Razingarja, slovenskega hokejskega reprezentanta, ki je končal kariero. Za Rise je zbral 212 nastopov in dosegel 81 zadetkov. Igral je na 14 svetovnih prvenstvih in bil kapetan na sedmih. Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je bil tudi nosilec slovenske zastave. Celotno kariero je odigral z enako številko na dresu: “Številka 9 me je spremljala od šestnajstega leta starosti. Ob koncu kariere čutim olajšanje, težko pa je bilo sprejeti takšno odločitev.”

"Ob koncu kariere čutim olajšanje, težko pa je bilo sprejeti takšno odločitev"

Za Ime tedna ste izbrali Tomaža Razingarja, slovenskega hokejskega reprezentanta, ki je končal kariero. Za Rise je zbral 212 nastopov in dosegel 81 zadetkov. Igral je na 14 svetovnih prvenstvih in bil kapetan na sedmih.

Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je bil tudi nosilec slovenske zastave. Celotno kariero je odigral z enako številko na dresu: "Številka 9 me je spremljala od šestnajstega leta starosti. Ob koncu kariere čutim olajšanje, težko pa je bilo sprejeti takšno odločitev."

"Ko nam ni šlo dobro, je bil že en novinar preveč. Včasih je kakšen novinar že kar sam v vprašanju povedal odgovor."

Kandidata sta bila tudi:

Andreja Poje, sindikalistka iz ene od sedmih sindikalnih central, ki so v državni zbor vložili potrebne podpise v podporo zakonski noveli za spremembo definicije minimalne plače iz katere bi izvzeli dodatke za nočno, nedeljsko in praznično delo.

Saška Roškar, psihologinja in raziskovalka z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je tudi ob letošnjem svetovnim dnevom preprečevanja samomora spodbujala k razmišljanju o vlogi pomoči in preventivnih akcij ter opozorila na krepitev in varovanje duševnega zdravja.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202