V oddaji Na piedestal smo predstavili novo, četrto studijsko ploščo skupine Torul z naslovom ”The Measure”..
Alternativno electro-pop zasedbo je ustanovil avtor, producent in klaviaturist Borut Bernik – Torulsson. Z njim skupino Torul, ki uspešno koncertira po Evropi, sestavljata še pevec Jan Jenko ter kitarist in klaviaturist Borut Dolenec.
Torul nenehno raziskuje in združuje različne vplive pri svojem lastnem razvoju in produkciji. Tako kot prvenec Dark Matters ter plošči In Whole in Tonight We Dream Fiercely je tudi nova, četrta plošča The Measure nastala v domačih studiih pod idejno in producentsko taktirko Torulssona.
Tudi nova plošča je zgodba, ki odseva zeitgeist – duh časa, plošča s potovanjem v njihov intimni svet, ki ga izražajo z zvokom, glasom, besedili in oblikovanjem. Eklektične melodije in vrhunska produkcija so platno, po katerem se z glasom sprehaja Jan Jenko.
Skupina Torul je novo, četrto studijsko ploščo ”The Measure” pod pokroviteljstvom založbe Infacted Recordings izdala marca 2015 in odšla na turnejo po Evropi. Do zdaj je nastopila v Nemčiji, Švici in na Poljskem ter prejela odlične odzive, recenzije in uvrstitve na tuje glasbene lestvice, poleti in predvsem jeseni pa jo čaka še veliko nastopov.
Torulsson, Borut in Jan aktivno sodelujejo tudi pri zasnovi in produkciji videov. Tudi drugi single The Balance že spremlja videospot, letos pa lahko pričakujemo še kakšnega.
Pred prihodnjimi koncerti na različnih prizoriščih v Evropi bodo prvič v Sloveniji pesmi s plošče The Measure, pa tudi tiste s prejšnjih plošč, v živo predstavili na Flow festivalu v Ljubljani – v soboto, 27. junija.

Z novo, četrto studijsko ploščo ”The Measure” je bila gostja oddaje Na piedestal synth-pop skupina Torul.

Alternativno electro-pop zasedbo je ustanovil avtor, producent in klaviaturist Borut Bernik – Torulsson. Z njim skupino Torul, ki uspešno koncertira po Evropi, sestavljata še pevec Jan Jenko ter kitarist in klaviaturist Borut Dolenec.

Torul nenehno raziskuje in združuje različne vplive pri svojem lastnem razvoju in produkciji. Tako kot prvenec Dark Matters ter plošči In Whole in Tonight We Dream Fiercely je tudi nova, četrta plošča The Measure nastala v domačih studiih pod idejno in producentsko taktirko Torulssona.

Tudi nova plošča  je  zgodba, ki odseva zeitgeist – duh časa, plošča s potovanjem v njihov intimni svet, ki ga izražajo z zvokom, glasom, besedili in oblikovanjem. Eklektične melodije in vrhunska produkcija so platno, po katerem se z glasom sprehaja Jan Jenko.

Izdelava grafičnega prevoda Torulovega novega sanjskega sveta pa je delo oblikovalke Petre Preželj.

Single All, ki je z izvirnikom in šestimi remixi napovedoval novo ploščo, je  izšel oktobra 2014.

Skupina Torul je novo, četrto studijsko ploščo ”The Measure”  pod pokroviteljstvom založbe Infacted Recordings izdala marca 2015 in odšla na turnejo po Evropi. Do zdaj je nastopila v Nemčiji, Švici in na Poljskem ter prejela odlične odzive, recenzije in uvrstitve na tuje glasbene lestvice, poleti in predvsem jeseni pa jo čaka še veliko nastopov.

Torulsson, Borut in Jan aktivno sodelujejo tudi pri zasnovi in produkciji videov. Tudi drugi single The  Balance že spremlja videospot, letos pa lahko pričakujemo še kakšnega.

Pred prihodnjimi koncerti na različnih prizoriščih v Evropi bodo prvič v Sloveniji pesmi s plošče The Measure, pa tudi tiste s prejšnjih plošč, v živo predstavili na Flow festivalu v Ljubljani – v soboto, 27. junija.

Radijska predstavitev  plošče The Measure skupine Torul  je bila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele