Bili smo v Milanu, kjer je na Expu potekal slovenski dan. V živo tudi o temi, ki povezuje letošnji EXPO, o hrani.

Ves svet na 150-ih nogometnih igriščih! Expo 2015 je priložnost za podjetne in radovedne. V Milanu pričakujejo 20 milijonov obiskovalcev – od tistih, ki jim je všeč vse, do tistih, ki jih skoraj vse moti.

Koliko sveta lahko vidiš v enem dnevu, zakaj o osrednji temi govorimo s cmokom v grlu in kaj vse lahko Slovenija poleg soli, čebel in mineralne vode ponudi obiskovalcem?

FOTOGALERIJA

Koliko sveta lahko vidiš v enem dnevu?

Na svetovno razstavo nismo šli na dopust, a morda tam vseeno dobimo kakšno idejo za oddih ali potovanje. Na Expu se predstavlja več kot 140 držav. Obiskali smo nekaj najbolj drznih paviljonov: italijanskega, švicarskega, estonskega, vietnamskega, brazilskega in etiopskega.

Expo je ogromen stroj

Za predjed korupcija in protesti, kaj pa za glavno jed in sladico? Kako so Italijani izkoristili svojo svetovno priložnost? Kakšna bo zapuščina Expa in zakaj lahko Italijani o Eifflovem stolpu le sanjajo?

Kje se najbolje jé?

Expo je največja restavracija na svetu, trdijo organizatorji, ki so hrano določili za izhodišče in navdih. “Hrana za planet, energija za življenje,” je moto letošnje svetovne razstave. Koliko energije in denarja še ostane po hranjenju na Expu in zakaj o osrednji temi lahko govorimo s cmokom v grlu?

19. junij – Slovenski dan na Expu

“Zelena. Aktivna. Zdrava.” Takšna naj bi bila v očeh sveta Slovenija. V slovenskem paviljonu se lahko obiskovalci znajdejo nekje med soljo, čebelami in mineralnimi vodami. Kaj vse na Expu še ponuja naša država in kaj prinaša slovenski nacionalni dan?

Anja Hlača Ferjančič, Maja Stepančič, Nataša Zanuttini, Nejc Jemec