Po nekaj letih glasbenih izkušenj, solističnih ali v različnih glasbenih zasedbah, so Martin Klepec – Emka, Maja Šebenik – Sheby in Rok Kadoič – Kox, pred kratkim združili znanje in moči. Družbeno kritično držo so že pred več kot tremi desetletji zavzeli tudi slovenski punkovski veterani Via Ofenziva. V oddaji se bo oglasil še Joe Mount, vodja, pevec in kitarist odličnih Metronomy.

Po nekaj letih glasbenih izkušenj, solističnih ali v različnih glasbenih zasedbah, so Martin Klepec – Emka, Maja Šebenik – Sheby in Rok Kadoič – Kox pred kratkim združili znanje in moči. Gud Vajb je prva skladba, s katero se oglašajo pod imenom Trifekta.

Rap je glasbena zvrst, na katero stavijo in s katero – kot pravijo – najlažje izražajo svoja stališča o svetu in dogajanju okoli nas. Družbeno kritično držo so že pred več kot tremi desetletji zavzeli tudi slovenski punkovski veterani Via Ofenziva. Za jesen napovedujejo novi album z naslovom Težke bele rože, že v teh dneh pa v posluh zainteresirani javnosti pošiljajo sporočilno močno in pred albumom napovedno pesem Ljubim tvojo tišino.

Z malce drugačnim glasbenim slogom so že pred približno petnajstimi leti zavidanja vredno število poslušalcev popolnoma prevzeli člani skupine Siddharta. Od minulega ponedeljka je na voljo njihova nova muzika, zbrana na albumu Infra. Takrat so jo slišali le izbranci, predstavniki medijev, in nekateri so jo za Express nemudoma ocenili.

V oddaji se bo oglasil še Joe Mount, vodja, pevec in kitarist odličnih Metronomy. Nastopili bodo tudi v naši prestolnici, in sicer na festivalu Flow, ki ga pripravljajo za 26.junij. Pred tem nas sicer pričakuje še nekaj dobrih koncertov, z nekaj poudarki za prihodnji teden tudi tokrat v Koncertniku.

Aida Kurtović