Tokrat v Expressu pozornost posvečamo postojnskim hard rockovskim znalcem Mary Rose. Priljubljeni so predvsem na podeželju, saj je njihova glasba tam veliko bolj cenjena in poslušana kot v središču dežele. Eki Alilovski nam bo predstavil njihovo svežo pesem z naslovom Stampedo in bo poslušalce med drugim seznanil o izidu njihovega novega albuma. Ta je med njihovo publiko še posebno pričakovan, kajti Mary Rose so svoj zadnji album feniks izdali leta 2006.

Nekaj minut Expressa bomo namenili še zanimivi glasbeni raziskavi medijske hiše BBC in ne nazadnje bomo po izsledkih raziskave ugotovili, da je hip hop v določenem momentu prekinil ustaljene in že dolgočasne vzorce ustvarjanja glasbe ter je s tem – lahko bi rekli – rešil glasbene lestvice.

Na te se bo v naslednjem obdobju brez dvoma zavihtel novi album in nove pesmi ameriških rockovskih ikon Faith No More, ki so nas s svojo godbo osrečevali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Sol Invictus je naslov albuma, ki izide po osemnajstih letih glasbenega premora zasedbe Faith no More. Pred uradno objavo albuma, ki bo 18. maja, ga rockerji promovirajo s singlom Sunny side Up.

Hip hop je v določenem momentu prekinil ustaljene in že dolgočasne vzorce ustvarjanja glasbe ter je s tem – lahko bi rekli - rešil glasbene lestvice.

Tokrat smo v Expressu pozornost posvetili postojnskim hard rockovskim znalcem Mary Rose. Priljubljeni so predvsem na podeželju, saj je njihova glasba tam veliko bolj cenjena in poslušana kot v središču dežele. Eki Alilovski nam je predstavil njihovo svežo pesem z naslovom Stampedo in bo poslušalce med drugim seznanil o izidu njihovega novega albuma. Ta je med njihovo publiko še posebno pričakovan, kajti Mary Rose so svoj zadnji album Feniks izdali leta 2006.

Nekaj minut Expressa smo namenili še zanimivi glasbeni raziskavi medijske hiše BBC in ne nazadnje smo po teh ugotovili, da je hip hop v določenem momentu prekinil ustaljene in že dolgočasne vzorce ustvarjanja glasbe ter je s tem – lahko bi rekli – rešil glasbene lestvice.

Na te se bo v naslednjem obdobju brez dvoma zavihtel novi album in nove pesmi ameriških rockovskih ikon Faith No More, ki so nas s svojo godbo osrečevali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. “Sol Invictus” je naslov albuma, ki izide po osemnajstih letih glasbenega premora zasedbe Faith no More. Pred uradno objavo albuma, ki bo 18. maja, ga rockerji promovirajo s singlom Sunny side Up.

Aida Kurtović