Eurosong, Pivo in cvetje, Demolition Group in Massimo

Minuli torek smo se v studiu 1 TV Slovenija srečali z našima letošnjima evrovizijskima adutoma: Marjetka in Raay sta namreč medije pred odhodom na Dunaj povabila na poslovilno zabavo. Na njej sta med drugim predstavila še nekaj različic njune evrovizijske Here for you. Za Express sta izjavila, da vse priprave pred tekmovanjem na Eurosongu jemljeta kot igrico. Upamo, da bo njuna igrica všeč toliko gledalcem glasovalcem, da ju bomo po nastopu na polfinalnem večeru 21. maja videli še v evrovizijski končnici.

Podobnih igric se tudi po več kot treh desetletjih delovanja najbrž nikoli ne bodo šli naši rockovski veterani Demolition Group. Glede na glasbeni staž jih, jasno, zaznamuje predvsem glasbena zrelost. Še vedno pa se odlikujejo po zelo svežih idejah in strastni ustvarjalni drži. Zlagano sonce je njihov najnovejši studijski produkt. Dovolj zgovoren je že njegov naslov, ki ga bosta pred koncertom v Kinu Šiška (četrtek, 14. maja) še enkrat na kratko povzela člana Demolišnov, Goran Šalamon in Matjaž Pegam.

Pred koncertom v Cankarjevem domu boste v kratki izjavi slišali še Alenko Godec, ki vas še vedno nagovarja z naslovno pesmijo z zadnjega albuma S kotički ust navzgor. Takšne naravnanosti vam bržkone ne bo težko uresničiti na letošnjem festivalu Pivo in Cvetje v Laškem. Programske podrobnosti nam bo predstavil Urban Centa.

Massimo Savić pa nam bo v oddaji govoril o novih trendih v glasbi, o tršem in bolj kompaktnem zvoku, ki naj bi bil po novem oplemeniten tudi s šumi. Nekaj zvočnih šumov bo tudi Expressu!

Aida Kurtović