Teden je opral Marjan Jerman.

Sredozemsko morje je postalo grobnica migrantov. Evropa pa s kakšno pametno rešitvijo tega problema še kar okleva, čeprav je samo letos utonilo že okoli 4000 pribežnikov.

Ta teden smo prodali Žito. Kmetje se bojijo, da bo nov lastnik sedaj cenejšo pšenico kupoval na Hrvaškem in v Srbiji, domači dobavitelji pa bodo stali praznih rok. Različna so tudi mnenja politikov glede omenjene prodaje.

Karl Erjavec je z nediplomatsko izjavo o končni razsodbi arbitražnega sodišča, ki odloča o stiku Slovenije z odprtim morjem, razburil tako hrvaške politike kot javnost. Erjavec pa ima trdno stališče tudi o privatizaciji. Najbrž bi nasprotoval še prodaji javne hiše ...

Dve politični stranki se zavzemata za sprejetje zakona, s katerim bi legalizirali predelavo konoplje. Na Kongresnem trgu pa je bil že 11. Marihuana marš, na katerem so opozorili na probleme, povezane s prohibicijo konoplje.

Ustavno sodišče je včeraj razveljavilo sodbe vseh treh sodišč v primeru Patria. Sedaj se pravna mnenja krešejo glede datuma zastaranja omenjenega primera.

Marjan Jerman