V oddaji Na piedestal smo s tremi gosti Milkom Lazarjem, Zlatkom Kaučičem in Janom Jarnijem premierno predstavili tri nove avtorske projekte: Disorder at the border, Ena/One in Hramo.
Plošča ”Disorder at the border” je projekt istoimenskega tria, ki ga sestavljajo Giovanni Maier, Daniele D’Agaro in Zlatko Kaučič.
Priznana glasbena ustvarjalca, multiinstrumentalist Milko Lazar in bobnar Zlatko Kaučič, oba nagrajenca Prešernovega sklada, skupno glasbeno potovanje po znanih in neznanih pokrajinah glasbenega izražanja nadaljujeta s projektom ”Ena/One”.
”Hramo” pa je že peta plošča zasedbe Kombo. Šolo in zasedbo Kombo, ki od leta 2001 deluje v društvu Zvočni izviri v Novi Gorici, vodi Zlatko Kaučič. Eden izmed članov Komba je tudi kitarist Jan Jarni.
Koncertna premiera plošč ”Ena/One” in ”Hramo” bo v četrtek, 29. januarja, ob 21-ih v Centru urbane kulture Kino Šiška v Ljubljani.
Radijska premiera z izborom skladb z omenjenih treh avtorskih projektov in s pogovorom z gosti Milkom Lazarjem, Zlatkom Kaučičem in Janom Jarnijem pa je bila v zadnji januarski oddaji Na piedestal na Valu 202.

V oddaji Na piedestal smo z Milkom Lazarjem, Zlatkom Kaučičem in Janom Jarnijem premierno predstavili tri nove avtorske projekte:  ”Disorder at the border”, ”Ena/One” in ”Hramo”.

Plošča ”Disorder at the border” je projekt istoimenskega tria, ki ga sestavljajo Giovanni Maier, Daniele D’Agaro in Zlatko Kaučič. Posneli so jo v Jazz hramu  v Divači in izdali pri italijanski založbi  Palomar Records.

 

 

Priznana glasbena ustvarjalca, multiinstrumentalist Milko Lazar in bobnar Zlatko Kaučič, oba nagrajenca Prešernovega sklada, skupno glasbeno potovanje po znanih in neznanih pokrajinah glasbenega izražanja nadaljujeta s projektom ”Ena/One”. Zasnovala sta eksperimentalno glasbeno dogodivščino, za katero je značilna improvizacija – področje, kjer sta oba uveljavljena ustvarjalca. Na ploščo ”Ena/One”, ki bo uradno izšla pri Založbi Klopotec 29. januarja, sta uvrstila trinajst skladb.

”Hramo” pa je že peta plošča zasedbe Kombo. Šolo in zasedbo Kombo, ki   od leta 2001 deluje v društvu Zvočni izviri v Novi Gorici, vodi Zlatko Kaučič. Eden izmed članov Komba je tudi kitarist Jan Jarni. Zasedbe Kombo sestavljajo mladi glasbeniki vseh provenienc.

Prejšnji člani v Sloveniji že znanega Komba A so odleteli iz glasbenega ”gnezda” in si pridobili sloves v slovenskih in celo tujih glasbenih krogih (Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Boštjan Simon, Vitja Balžalorsky) ter postali sinonim ustvarjalnosti šole ”Zvočni izviri”.

Kaučič se je tokrat odločil in 1. junija 2014 v Glasbeni šoli v Novi Gorici  novo ploščo posnel živo z mlajšimi glasbeniki (začenši od devetega leta naprej) – s Kombom B  in posebnimi  gosti. Na plošči ”Hramo” je sedem skladb.

Koncertna premiera plošč ”Ena/One” in ”Hramo” bo v četrtek, 29. januarja, ob  21-ih v Centru urbane kulture Kino Šiška v Ljubljani.

Radijska premiera z izborom skladb z omenjenih treh avtorskih projektov in s pogovorom z gosti Milkom Lazarjem, Zlatkom Kaučičem in Janom Jarnijem  je bila v zadnji januarski oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele