Marko Širec z glasom in basom, Jure Lavrin z bobni in glasom, ter Gregor Kosi z vodilnim vokalom – to je glasbena trojica, ki deluje pod imenom Nina Bulatovix.

Novembrski niz oddaj Na piedestal smo sklenili s skupino Nina Bulatovix in z radijsko premiero skladb z njene nove plošče z naslovom ”Jate”.

Boben, bas in glas. Boben je drveč, punkovski in tudi diskoiden, bas nadomešča orkester, glas se sprašuje, pripoveduje in namiguje.  Novi album  je nadaljevanje zgodbe o (samo)nategovanju.

V triu Nina Bulatovix delujejo in ustvarjajo: Marko Širec (bas), Gregor Kosi (glas) in Jure Lavrin (boben). Bend je prvič na plano stopil kot svojevrsten upor. Junija 2009 je prvič nastopil na odru Gustafa v mariborski Pekarni, aprila 2010 je na festivalu Scena posnel svoj nastop in ga izdal na prvencu z naslovom ‘’ Nina Bulatovix ‘’.
Letos se je Nina Bulatovix vrnila na oder, se prvič odpravila v studio. Enajst komadov je v začetku maja 2014 posnela na dvodnevni seansi v improviziranem studiu v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni. Nove skladbe je zvočno zajela v precej bolj kompaktne forme kot prejšnje stvaritve. Celotna zbirka skladb na plošči ‘’Jate’’ je precej bolj dinamična – od nojzerskih pa do ambientalnih delov, vse skupaj pa zaokrožita glas in lirika Gregorja Kosija.
Novi album je nadaljevanje zgodbe o (samo)nategovanju. ‘’Jate’’ so vabilo na ples v času granitnih kock, samokandidatur, grupiranja, petja tralalajev in grizljanja žuljev z ustnic. Naslovi komadov povedo dovolj: A A, V okove, Brecht, Gobci (foreva), Ljudmila, Z obema rokama, Pridi k skupini, Psihiatrija, Iz obrazov molčečih, Topla voda, Jate.
Album bo 4. decembra izšel na vinilu in CD-ju pri založbi KAPA Records , dosegljiv pa bo tudi prek svetovnega spleta po načelu ‘plačaj, kolikor želiš’. Produkcija, miks in zvok so delo Marka Lavrina.

Koncertni predstavitvi novega albuma Nine Bulatovix bosta: 4. decembra ob 22-ih v Gala Hali AKC-ja Metekova mesto v Ljubljani, 6. decembra ob 22-ih pa v dvorani Gustaf Pekarne v Mariboru.
Radijska premiera skladb s plošče ‘’Jate’’ tria Nina Bulatovix v oddaji Na piedestal.

 

Aida Kurtović