Sezona severnoameriške hokejske lige NHL gre počasi h koncu, v konkurenci je le še 5 moštev, tri so že uvrščena v konferenčna finala. Prvič po skoraj dveh desetletjih je med njimi tudi Los Angeles, prvič sploh pa je tako globoko v končnici najboljše profesionalne lige najboljši profesionalni slovenski hokejist Anže Kopitar.

Potem, ko so se Los Angeles Kings skozi šivankino uho prebili v zaključne boje, so z le enim porazom v serijah proti prvemu in drugemu nosilcu zahodne konference povzročili pravo malo hokejsko evforijo v mestu angelov.

Nemalo zaslug ima za to seveda tudi Hrušičan, ki pa je v pogovoru razkril, da ga bolj kot “metla” proti Saint Louis Blues veseli manjše število prebitih ur na letalu. V konferenčnem finalu se bo Los Angeles pomeril s Phoenixom, za katerega tudi Kopitar trdi, da se je nekoliko presenetljivo prebil tako daleč.

Anže se ne spomni, ali je kdaj zadel proti vratarju Kojotov Mikeu Smithu, a sodeč po dobri strelski formi 1. napada Los Angelesa priložnosti za dopolnitev statistike ne bo manjkalo. Ob tem je spregovoril tudi o krstnem pretepaškem vložku, koncentraciji in načinu sproščanja v končnici.