Minulih sedem dni je bilo za slovenske smučarske skakalce res sanjskih. Po prvi moštveni zmagi na tekmah svetovnega pokala, so slovenski orli zabeležili dva mladinska uspeha, novi svetovni prvak v poletih Robert Kranjec je nato še nekoliko dvignil letvico, za konec pa je slovenska četverica v Vikersundu skočila na tretje mesto.

Nezgoda Petra Prevca ob zmagi v Oberstdorfu je nekoliko skalila slovenske želje po morda najvišji stopnici na svetovnem prvenstvu na največji letalni napravi sveta. Kljub temu so Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in znova odlični Robi Kranjec opravili svoje več kot zgledno in vnovič potrdili, da je na velikih tekmovanjih na Slovence vedno dobro računati.

Z izjemo Šinkovčevega v prvi seriji, so prav vsi preostali slovenski poleti merili več kot 200 metrov, najdlje je znova poletel odlični Kranjec, ki je v prvo pristal pri 235,5 metra. V drugo so nato po uvodnih spodrsljajih Norvežanov in Japoncev Slovenci branili visoko prednost. Zadnja sta skakala Jure Šinkovec in svetovni prvak, Boštjan Reberšak jih je pospremil z očmi in glasom v izteku:

Leto po nordijskem prvenstvu na Holmenkolnu so tako slovenski skakalci moštveno znova stopili na zmagovalni oder, v domovino se bodo vrnili v ponedeljek ob 15:30, v torek pa bo na Prešernovem trgu v Ljubljani organiziran sprejem.

V priloženem posnetku prisluhnite izjavam in analizam vseh akterjev za Slovenijo izenačeno najuspešnejšega skakalnega prvenstva!

Boštjan Reberšak