Pred nekaj dnevi je izšla nova plošča Damirja Avdića, bosanskega rokerja, bosanskega psiha, diplomanta hardkor šole, glasnega pridigarja s kitaro.

Naslov plošče je Mein Kapital. Na njej Damir ni bistveno drugačen kot prej. Morda malo bolj umirjen, morda za odtenek manj jezen, mestoma celo nežen, morda malo manj strupen …  a v svojem umetniškem bistvu še vedno neusmiljen.

Malo je junakov, ki znajo podkrepljeni s silovitimi zvočnimi eksplozijami vreči v obraz vso hipokrizijo vsem enako: konzervativcem in liberalcem, etabliranim in alternativcem, vernikom in heretikom, ovcam in volkovom.

Damir Avdić je rokenrol v eni osebi, vsak njegov nastop je divja ježa na vratu električne kitare, blazen izbruh čustev in očitkov obenem – ki sicer obiskovalcu privošči katarzo, a mu hkrati pred oči nariše velik vprašaj. Če ga še niste doživeli, imate priložnost v ljubljanskem Kinu Šiška v četrtek, 26. januarja 2012.

Pred tem pa v ponedeljek prihaja na Telstarjev krov – predstavit in pokomentirat novo ploščo, povedati, kaj vse drugega razen rokenrola je počel v zadnjem času (skladal za gledališče, v njem nastopal, pisal romane … ), in tudi kaj zaigrati! Kako, se sprašujete? Naj ostane uganka! Razkrila jo bo še ena Valova ponedeljkova popoldanska glasbena poslastica.

Ob tem bo Telstar nekaj besed namenil tudi dokumentarnemu filmu “Odkrivanje skritega spomina Angele Vode”, pod katerega se podpisujeta režiserka Maja Weiss in publicistka Alenka Puhar. Tri leta po igranem filmu “Skriti spomin Angele Vode” dokumentarec prinaša zgodbo ene najbolj znanih slovenskih disidentk skozi pripovedi tistih, ki so poznali njeno usodo od blizu. Na sporedu TV Slovenija bo v nedeljo, 29. januarja 2012.

Jure Longyka