Zadnja gostja decembrskih oddaj »Na piedestal« je bila skupina iz Medvod: Metalsteel z dvojno koncertno ploščo »Steel Alive – The 10 Years Anniversary Show«.

»Steel Alive« je tudi prvi slovenski koncertni heavy metal izdelek.

Mlada skupina iz Medvod Metalsteel  je svojo glasbeno pot uradno začela leta 2001. Od takrat je izdala štiri plošče: prvencu »Usoda« sta sledili »Taste The Sin« in »Bad in Bed«, konec leta 2010 pa še četrta »Entertainment«. V tem obdobju si je svoje mesto na slovenski metal sceni utrdila s številnimi koncerti. Poleti 2009 ji je uspelo prodreti v tujino. Moči je združila z legendarnim ameriškim heavy metal pevcem Jamesom Rivero in z njim ustvarila evropski projekt Sabbath Judas Sabbath ter koncertirala po Evropi.

Junijski koncert ob 10-letnici delovanja je skupina Metalsteel  posnela in izdala dvojno koncertno ploščo «Steel Alive – The 10 Years Anniversary Show«. Glasbo z videoposnetki, s fotografijami in z različnimi računalniškimi dodatki je izdala tudi na USB-ključku v obliki kitare.

Tudi o tem, pa o koncertiranju, glasbi in še o čem – v pogovoru s članoma Metalsteela, z Benyjem in Rokom, v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele