Mi pač nismo neka novonastala strančica, ki bi bila ustanovljena interesno za te volitve. Mi smo že dvajset let na našem področju /…/ Take politike ne moreš kar zbrisati, zato ker se je nekaj medijev odločilo, da bomo imeli smo še štiri stranke v našem parlamentu. Mi smo proti temu in bomo do zadnje minute nedelje delali za to, da pridemo v parlament in kreiramo našo politiko naprej,” napoveduje predsednica Liberalne demokracije Slovenije Katarina Kresal.

‘Imamo kaj za pokazati,” je nadaljevala v intervjuju z Damjanom Zorcem v oddaji Volitve 2011.Jaz se zavedam tega, da je bila vsa ta medijska gonja, ki sem jo preživljala več kot leto in pol, vso to blatenje, vse te neverjetne zgodbe, da so pustile vtis pri ljudeh. Ja, gotovo. Saj rečejo: ”Ja, ja, saj dobro dela, ampak …” Na tistem ”ampak” bom morala še kar nekaj časa delati. A ko vztrajaš, dokažeš, da znaš delat, ko poteče določen čas … ene stvari so enostavne prevroče, da bi jih ljudje pozabili. 

Ko bo pretekel določen čas, bodo lahko ljudje na to, kar sem delala in govorila, pogledali z malo distance in si ustvarili pravo mnenje. To, kar lahko v tem kratkem času naredim, je da grem do njih, da se jim dam na voljo, da me lahko vprašajo, kar želijo in da vidijo, da sem normalen človek iz mesa in krvi. Da sem povsem prijazna in odprta, da nisem iz nekega drugega planeta, kar včasih mislijo, in da jih še enkrat opozorim, kaj vse smo dobrega za njih naredili.

Na tipičnih represivnih resorjih, ki jih je imel LDS v tej vladi, smo se posvetili čisto ljudskim, življenjskim temam. Od nasilja nad ženskami, spolnega nasilja nad otroki, do žrtev prometnih nesreč, izbrisanih nenazadnje, nasilja nad recimo istospolnimi in vsemi drugačnimi. Teme, ki nimajo nobene veze s tisto trdo obliko policije in smo nekaj naredili za to družbo.

Ali bo LDS po izvolitvi odpiral ideološke teme, kaj bodo storili v primeru nevidnih delavcev ter kako bi se lahko Slovenci vtirili med evropske narode – poslušajte celoten intervju!

 

Damjan Zorc