Zadnja gostja novembrskih oddaj »Na piedestal« bo Dubzilla s prvencem »Dubzilla«.

Že davnega leta 2006 je nekje v Podgurju, južno od reke Krke in severno od Gorjancev, luč sveta ugledala Dubzilla. Sprva so člani zasedbe preigravali ter ustvarjali roots reggae, dub, punk glasbo, sčasoma pa so jo nadgradili.

Glasbeni izraz črpajo iz osnovne dub forme, ki jo uspešno in električno mešajo s tradicijo reggaeja ter mnogimi sodobnimi glasbenimi tokovi in žanri, kot so plesna elektronika, alternativa, rock ter post rock. S prihodom DJ-a in dodajanjem različnih samplov pa je njihova glasba še bolj polna, temelj pa ostaja t. i. »podgurski dub«, ki vase vsrkava nič koliko različnih prihajajočih in odhajajočih zvokov in gramofonskih izpadov ter s svojo drznostjo in specifičnostjo v domači glasbeni prostor prinaša svežino.

Posamezne skladbe zasedbe Dubzilla so bile objavljene na kompilacijah Klubski maraton (2008, Založba Radia Študent – ZARŠ) in Frajtondub-2011-01 (2011, Kibla – ToX).

Sredi novembra je Dubzilla pri založbi Radia Študent ZARŠ izdala prvenec »Dubzilla«, ki ga sestavlja 10 skladb.

Člani zasedbe Dubzilla so: Luka Singer Švajger (kitara), Črt Krt Zorko (bas), Dejan Sleyk Slak (klaviature, sintetizator in sampli), Saša Selyak Serban (gramofoni, fx, djemba, yidaki..), Tomaž BuC Rifelj (bobni, e-pad) ter Saško (tonski tehnik, live dub) in Doki (stagehead).

O glasbi, prvencu in koncertih v pogovoru s članoma skupine Dubzilla v oddaji Na piedestal v sredo, 30. novembra, ob 22:30 na Valu 202.

 

Jolanda Fele