Skupina NeŠe iz Vodic je nastala leta 2005. Takrat se je 11 letni Žiga odločil, da bo imel svoj band. Najprej je skupina imela štiri člane: Žiga Janežič (kitara + back vocal) Luka Janežič (bas kitara) Lara Janežič (flavta + klaviature) Rok Rozman (bobni), leta 2007 se jim je pridružila pevka Katja Šuštar.

Ustvarjajo avtorsko glasbo: melodičen rock požlahtnjen s flavto. V teh šestih letih so nastopili na različnih koncertnih in tudi različnih festivalskih prizoriščih. Tako so trikrat so nastopili na festivalu mladih skupin v Festivalni dvorani v Ljubljani in dobili naziv za Naj Glasbeni Up leta 2010, zmagali so tudi na prireditvi Mojprvišpil v Celju.

Prve skladbe so v studiu posneli pred tremi leti, nato nadaljevali z delom in se v studio vrnili še lani in letos. Posneli so 11 avtorskih skladb, ki so, kot pravijo člani skupine, plod njihovega odraščanja z glasbo.

Prvenec »Iluzija« je skupina NeŠe izdala v samozaložbi. Tudi o tem v pogovoru z Žigo Janežičem – v sredo, 26.oktobra, ob 22.30 v oddaji Na piedestal na Valu 202.

Jolanda Fele