Zaključek svetovnega prvenstva pomeni tudi zaključek letošnje sezone. Malo je držav oziroma prizorišč, ki lahko ponudijo tako energijo, kot so jo bili deležni tekmovalci tokrat na Madžarskem. Kajakaški šport na mirnih vodah je tu doma, Madžari pa so vodilna velesila, gledalci so drli na olimpijsko prizorišče v lovu za najboljšimi sedeži in ravno obisk je bil vsaj kar se zadnjih prvenstev tiče tudi rekorden. Eden izmed sloganov druženja najboljših je bil: “Tukaj je pot v London”. Na olimpijske igre, seveda.

Večina olimpijskih vozovnic ima že svoje lastnike, preostali bodo imeli zadnjo priložnost prihodnje leto na olimpijskih kvalifikacijah v Milanu oziroma v Poznanju. Mednarodna zveza prizorišča še ni potrdila, takrat pa bo na voljo le nekaj mest.

Slovenska reprezentanca ni izpolnila ciljev zastavljenih pred prvenstvom in ostala brez A finala. Luč na koncu tunela pa se je pokazala kajakašici Špeli Ponomarenko Janič. 13. mesto v Szegedu bi lahko bilo dovolj za olimpijske igre, kajti pravilo enega čolna na državo v posamezni disciplini je poskrbelo za pravi usip v novi olimpijski disciplini na 200 metrov.

Ali so neuradni izračuni pravi, bo jasno najkasneje v petek, ko bo mednarodna zveza obelodanila končne rezultate. V vrhunskem športu moraš imeti ob delu in odrekanju tudi nekaj sreče, brez katere ne gre.