Matej Markovič, ultratriatlonec, ki je v okviru humanitarnega projekta '10 krogov za 10 nasmehov' skupaj s številnimi tekači, deset dni zapored in vsakič v drugem kraju, pretekel maraton.

Preostali kandidati so bili:

Marjetica Potrč, arhitektka, kiparka in konceptualna umetnica, ki jo je ugledni ameriški tednik Newsweek uvrstil med tri najpomembnejše sodobne umetnike na svetu

Jasmina Hribar, ki je s prisebnostjo in uporabo temeljnih postopkov oživljanja pri življenju ohranila utapljajočega se otroka in je zato kot ena izmed štirih občanov, poleg tridesetih policistov, prejela medaljo policije za požrtvovalnost oziroma hrabrost.

Matija Stepišnik, novinar Večera in na novo izvoljeni predsednik Društva novinarjev Slovenije – skupaj z listo Novinarji za novinarje se je pripravljen spopadati z vsemi izzivi in težavami, ki že leta obremenjujejo slovensko novinarstvo in medije.

Mario Galunič, voditelj televizijske oddaje Spet Doma, ki mu je v sedmih letih uspelo skupaj z gledalci oddaje zbrati več kot 2.800.000 evrov pomoči za 667 družin s 1800 otroki in s tem rešiti marsikatero stisko in otrokom vrniti dostojanstvo.

Jure Čokl