Aleš Šteger, katerega angleški prevod pesniške zbirke The Book of Things, v izvirniku Knjiga reči, je bila med finalisti za najboljšo knjigo prevodne poezije v ZDA v letu 2010 izbrana za najboljšo.

Robert Farazin, direktor podjetja R3 iz Celja, ki je z rešitvijo za oglaševanje Doublerecall eden izmed zmagovalcev start-up tekmovanja YCombinator v Silicijevi dolini, s čimer se jim na široko odpirajo vrata na ameriški trg.

Janez Potočnik, evropski komisar, ki je opozoril, da gre slovenska politika v napačno smer, sploh ker ni pripravljena presegati delitve, ter izrazil skrb nad pomanjkanjem vizij, ki bi Slovenijo spremenile v konkurenčno in na znanju temelječe gospodarstvo.

Gojko Zalokar, vodja 55. prireditve Pot ob žici – rekreativnega pohoda ali teka trojk v spomin na dni, ko je okupirano Ljubljano obdajala žica, se je letos udeležilo več kot 30 tisoč udeležencev.

Miha Perne in Leon Zuodar, člana tandema Beli sladoled, letošnja dobitnika nagrade OHO 2011, ki jo podeljujejo mladim vizualnim umetnicam in umetnikom.

Jure Čokl