Vozim 202

Prometne informacije, napotki, podatki o tehničnih novostih – ki pripomorejo k varni vožnji – in opozorila voznikom so pomemben del programa Vala 202. Stopamo pa tudi korak dlje in voznikom omogočamo vadbo varne vožnje s strokovnjaki. Želimo, da bi blagovna znamka VOZIM 202 postala sinonim za varno, ekonomično, sodobno, do okolja prijazno, ozaveščeno in do sebe ter drugih prijazno vožnjo. Prvo akcijo Vozim 202 smo organizirali pomladi. Z inštruktorjem Andrejem Brglezom smo se vozili v Mariboru, Novem mestu, Kranju, Celju, Kopru in Ljubljani. Ker akcijo nadaljujemo, sledi:

TRENING VARNE VOŽNJE NA VRANSKEM

Foto: BoBo

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega treninga varne vožnje v petek, 28. oktobra 2011 na poligonu AMZS na Vranskem. 

1. Kamu je tečaj namenjen in kako se prijavim?
Poslušalcem Vala 202, ki lahko za brezplačni tečaj kandidirajo živo v ponedeljkovih jutrih ali na spletni strani Vala 202. Akcija se je začela 10. oktobra v jutranjem programu Vala 202 z Janezom Martinčičem.
2. Česa se bodo tečajniki naučili?
Voznike želimo naučiti bolje predvideti nevarne okoliščine na vozišču. Poseben poudarek bo na varnosti bolj ogroženih udeležence v prometu, pešcev.
3. Kakšna bodo praktična znanja, ki jih bodo udeleženci odnesli?
Učili se bomo predvideti, kako se obnaša vozilo, ko je potrebno hitro in nepričakovano zavirati.
4. Ker gre za tečaj varne vožnje, ali si lahko tako izbrišem kazenske točke? 
Ne.
5. Koliko mest je na voljo in kako bo potekal izbor?
Prostih je 10 mest. Zapolnili jih bodo tisti, ki bodo svojo udeležbo najbolje argumentirali – bodisi v ponedeljkovih jutrih ob 8:15 ali prek spletnega obrazca. Argumente bomo pretehtali v uredništvu Vala 202. Seznam udeležencev bo objavljen na spletni strani Vala 202, in sicer v ponedeljek 24. oktobra ob 13:00.

PRIJAVNICA