Srebrenica

Genocidu v Srebrenici posvečamo poseben podkast, poskus posnetka človeških usod med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo.

Srebrenica 1995-2015-2035

Obletnici genocida v Srebrenici posvečamo poseben podkast, poskus posnetka človeških usod med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo.
Potočari

Hude Jame resnice ne morejo skrivati

"Resnica ni samo črno-bela, resnica je življenje! Sorodniki imajo pravico izvedeti resnico o povojnih pobojih!"
Fazila Efendić vodi tudi manjšo trgovino s spominki

Srebreniška mati, ki ljubi življenje

"Vsem smo verjeli. Vsem. A niso nas zaščitili. Verjameš lahko le toliko, kolikor si sposoben in kolikor imaš orožja. Sicer si mrtev."
Karadžić

Sodba ne bo spremenila miselnosti ljudi

Haaško sodišče je nekdanjega političnega voditelja bosanskih Srbov Radovana Karadžića obsodilo na 40 let zapora za genocid v Srebrenici in vojne zločine med vojno v […]
File photo of Izetbegovic, Tudjman and Milosevic signing Dayton Agreement peace accord in Dayton

Dayton po Daytonu

Kakšna je Bosna in Hercegovina 20 let po Daytonskem sporazumu?

"Politika je začela vojno, politika jo mora končati."

"Težko verjamem v boljši jutri, vsaj dokler se ne spremeni miselnost ljudi. Bošnjaški otrok se danes ne more učiti bosanskega jezika, saj je tukaj Republika Srbska."
Število žrtev

Največji poraženci vojne so družine pogrešanih

Eno izmed ključnih vlog pri iskanju posmrtnih ostankov ubitih v genocidu ima Amor Mašović, član kolegija Inštituta za pogrešane osebe v BIH
IMG_20150703_132851_20150703152546816

Srebrenica postaja mesto upokojencev

V Srebrenici je po zadnjih podatkih popisa prebivalcev iz leta 2013 prijavljenih nekaj več kot 15 tisoč ljudi, vendar marsikdo dvomi, da jih toliko tam […]
Rob Zomer2

Obračun Roba Zomerja s Srebrenico

Dogajanje v Srebrenici še vedno premlevajo tudi vojaki Združenih narodov. Med njimi je Rob Zomer. Nizozemec, ki se je leta 2012 preselil v hribe nad Srebrenico. Tam obračunava s preteklostjo in predvsem sam s seboj.
Putini v Bratuncu

Fotogalerija: Srebrenica 2015