Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 20.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

S tekmo med Olimpijo in Primorjem se je začela nova sezona državnega prvenstva v nogometu. Prvo kolo že ponuja derbi med Muro in povratnico v elitno druščino, Nafto. Naslov brani Celje, ki se bo jutri pomerilo z ljubljanskim Bravom.

Avtor: Sandi Škvarč

Na današnji glasbeni dan, 20. julija 2017, je ljubitelje roka po vsem svetu pretresla novica o smrti karizmatičnega frontmana skupine Linkin Park Chesterja Benningtona, ki si je pri 41 letih vzel življenje. Dvakratna dobitnica grammyja, rokovska skupina iz Kalifornije, je bila ustanovljena leta 1996, štiri leta pozneje pa je izdala svoj najbolje prodajani prvenec Hybrid Theory. Z uspešnicami, kot so "In the End", "Numb" in "What I've Done", je dosegla mednarodno slavo. Bennington je umrl dva meseca po izidu sedmega studijskega albuma skupine Linkin Park, One More Light.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Radiovedni bodo septembra še na dopustu, do takrat pa lahko vsak teden slišite ponovitev katere izmed oddaj iz prejšnje sezone, saj je prav, da možganov ne pustimo predolgo na dopustu. Tudi letos so radiovednim dekletom med drugim delali družbo zvedavi mladi pomočniki z osnovne šole Poljane v Ljubljani. Danes bomo slišali odgovor na vprašanje: Zakaj imamo oči različne barve? Pri iskanju odgovora sta se Kaji Ravnak na očesni kliniki pridružili sedmošolki Aneja in Ronja.

Avtor: Kaja Ravnak

Kolesarji na dirki po Franciji končujejo peklenski dvojček etap v Alpah. Današnja etapa ponuja štiri zahtevne kategorizirane vzpone, tekmovalci bodo morali premagati 4600 višinskih metrov. S tekmo med Olimpijo in Primorjem pa se je včeraj začela nova sezona državnega prvenstva v nogometu, v kateri bo naslov branilo Celje.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice
10:30
Novice

Kolesarski podkast Vala 202.

Avtor: Luka Petrič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tart v Estoniji, norveški Bodø in Bad Ischl so tri mesta, ki so letos dobila naziv Evropska prestolnica kulture. Pri naši najbližji gre pravzaprav za alpsko regijo Salzkammergut, ki združuje 23 občin, osredno vlogo prestolnice pa ima mesto Bad Ischl. To je znano po tem, da je tam preživljal poletja cesar Franc Jožef prvi, včasih je bila z njim tudi soproga Elizabeta Bavarska - Sisi, še vedno pa v Kaiservilli živijo njuni potomci. Do konca oktobra bo v kompleksu Cesarske vile na ogled retrospektivna razstava kitajskega umetnika in aktivista Aj Veiveja, ki je verjetno ena največjih atrakcij letošnje ponudbe EPK v Bad Ischlu. Kaj vse še ponuja mondeno letovišče, pa v reportaži ob 12.00.

Avtor: Veronika Gnezda

12:30
Novice
13:30
Novice

Reški glasbenik Boris Štok, nekoč (tudi) član zasedbe Quasarr, je pred dvema mesecema izdal svoj četrti album Minimalizem. Njegova zvočna podoba je popolnoma drugačna od prejšnjih, v katerih je prevladovala sodobna, na trenutke temačna elektronika, ki pa jo še vedno lahko uvrstimo v pop. Minimalizem daje poudarek Štokovi vokalni interpretaciji, vse preostalo je, tako kot pravi naslov, minimalizem. Prav vse skladbe na albumu so plod sodelovanja; dve, ki ju bomo slišali, je Boris Štok posnel s pianistom Matijo Dedićem in zasedbo kitarista Elvisa Stanića.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V Alpah se je razvnel boj za zmago na dirki po Franciji. Današnja 20., predzadnja etapa Toura ponuja štiri zahtevne kategorizirane vzpone, na katerih se bodo vrstili napadi na vodilnega v skupni razvrstitvi, Tadeja Pogačarja.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Glasba, ki jo le redko kdaj ali nikoli ne slišite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 19.07.2024 15:00:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt