Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 13.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Karavano po dveh ravninskih etapah čakata zahtevni gorski etapi v Pirenejih. Današnja kolesarje vodi pot nad 2000 metrov nadmorske višine čez sloviti prelaz Tourmalet.

Avtor: Igor Tominec

Na današnji dan, 13. julija 1985, so se na londonskem stadionu Wembley in filadelfijskem stadionu Johna F. Kennedyja zbrale največje svetovne glasbene zvezde na koncertu Live Aid. Live Aid je bil eden najbolj nepozabnih trenutkov v popkulturi osemdesetih let prejšnjega stoletja, saj sta Bob Geldof in Midge Ure (organizatorja pesmi Do They Know It's Christmas?) želela zbrati dodatna sredstva za pomoč Etiopiji, kjer je že več let vladala lakota. Koncert se je začel v Londonu z nastopi številnih, med drugimi so nastopili skupina Queen, Paul McCartney, David Bowie, Elton John, George Michael in U2. Na drugi strani Atlantika so na oder stopili Madonna, Run-D.M.C. in Tom Petty, na odru pa so se znova združili Led Zeppelin, Crosby, Stills, Nash & Young in Black Sabbath. Phil Collins je zaradi dobro usklajenih poletov s helikopterjem in letalom Concorde nastopil na obeh celinah. Na celodnevnem dogodku je bilo zbranih približno 150 milijonov funtov. Poslušajmo dva njegova komada.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Radiovedni tokrat ponujajo odgovor na vedno aktualno poletno vprašanje. Najbrž med nami ni junaka, ki se ta teden ne bi pritoževal nad vročino. Med njimi je bila tudi Neža Borkovič, ki je pripravila oddajo o ventilatorju. Nas ta res vedno hladi?

Avtor: Neža Borkovič

Po dveh ravninskih etapah bo na Touru sledil vrhunec tega tekmovalnega tedna, ki ponuja dve zahtevni gorski etapi v Pirenejih. Današnja ponuja tri vzpone, dva od teh sta najvišje kategorije. Med ogrevanjem pred začetkom 14. etape podrobneje še o evropskih kvalifikacijah ženske nogometne reprezentance, ki je včeraj gostovala v Moldaviji.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

Kolesarski podkast Vala 202.

Avtor: Luka Petrič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

To je zgodba o Trenti iz Dalmacije. Leta 1988 se je v kraju Trpanj, na severni strani polotoka Pelješac, odprl pristaniški bife, poimenovan po slovenski ledeniški dolini. Kako se je Trenta znašla na Pelješcu in na Korčuli?

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

V sobotnem popoldnevu spremljamo eno najtežjih etap na letošnjem Touru. Kolesarje čakajo trije zahtevni vzponi v Pirenejih, eden teh je tudi na sloviti Tourmalet.

Avtor: Marko Polak

13:30
Novice

Z nami bo italijanska pevka Noemi. Ta pevka, avtorica besedil in multiinstrumentalistka je bila rojena 4. januarja 1984 v Rimu kot Veronica Scopelliti. Pevsko kariero je začela v mladosti s sodelovanjem na različnih več pevskih tekmovanjih. Zaslovela je leta 2009, ko je sodelovala v drugi sezoni italijanskega šova za talente X Factor.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Na kolesarski dirki po Franciji po dveh ravninskih etapah sledita zahtevni gorski v Pirenejih. Današnja prinaša tri vzpone, od teh sta dva najvišje kategorije.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Zadnja sprememba: 12.07.2024 14:20:07

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt