Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 9.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska olimpijska odprava bo letos najštevilčnejša doslej. Olimpijski komite Slovenije je objavil seznam športnikov in športnic, ki bodo Slovenijo zastopali v Parizu. Večina teh se bo predstavila na četrtkovi slovesnosti komiteja v Kopru.

Avtor: Dare Rupar

Pavza jo je odnesla z Vala 202 in jo na Val tudi prinesla. Maja Ava Žiberna je pred skoraj dvema letoma z enosmerno letalsko vozovnico odpotovala v Južno Ameriko. Pustila je službo, oddala stanovanje, našla varstvo za psa in se odpravila na potovanje, ki bi ga zaradi večnega čakanja na »idealni jutri« skoraj zamudila. Ne zgodi se pogosto, ampak v oddajo jo je povabila kar njena nekdanja valovska cimra.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Po dnevu premora se bo nadaljevala kolesarska dirka po Franciji. Pred karavano je ravninska etapa, ki se bo začela v Orleansu. Nadaljujejo se tudi priprave slovenskih rokometašev, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Parizu. Slovenija se je včeraj na prijateljski tekmi pomerila z Egiptom.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Predstavljamo športe, ki sodijo v olimpijski program, a so morda nekoliko manj znani oziroma o njih ne govorimo toliko.

Avtor: Nina Smole

Angleži in Francozi so si mesto med najboljšo četverico na evropskem prvenstvu priborili po izvajanju enajstmetrovk, Španci po podaljšku, samo Nizozemci po rednem delu tekme. Skupni imenovalec za uspeh na letošnjem EP je pragmatičnost, zaradi katere na trenutke manjka privlačnosti v nogometni igri. V odlomku podkasta Žoga je okrogla radijska novinarja Aljaž Golčer in Boštjan Janežič s televizijskim kolegom Sašo Jerkovićem razmišljata o prikazanih predstavah in morebitnih razpletih.

Avtor: Luka Petrič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Je jeza družbeno nesprejemljivo čustvo? Zakaj bi to bilo nevarno? Sploh v družbi odraslih, ki notranje še niso odrasli. Brez »prijaznosti pod krinko agresivnosti« in obratno se je Gorazd Rečnik pogovarjal s psihologom dr. Aleksandrom Zadelom.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Cukrarni v Ljubljani želijo z novim programskim projektom sočasnih samostojnih, a hkrati povezanih razstav obiskovalce spodbuditi k sprehajanju skozi vse ravni stavbe. Tak pristop vodi v bolj večplastno izkušnjo, galerija pa se aktivira kot celota. Tokrat se predstavljajo Šejla Kamerić s Popolno tenzijo, Adrian Paci z Valovi in pogledi ter Tobias Putrih z Redom sladkosti.

Avtor: Žiga Bratoš

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Gost Mihe Šaleharja v prvi sezoni podkasta Mihlizem je bil tudi aplinist Viki Grošelj. Nekajkrat je smrt videl čisto od blizu. Videl pa je tudi veliko življenja.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večer prinaša prvo polfinalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva. V Münchnu se bosta pomerili Španija in Francija. Posvetimo se še razpletu 10. etape kolesarske dirke po Franciji, ki je bila z ravninsko traso namenjena sprinterskim specialistom.

Avtor: Sandi Škvarč

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji se za prvo finalno vstopnico borita reprezentanci Španije in Francije. Tekmo v Münchnu sodi slovenski sodnik Slavko Vinčić.

Avtor: Tomaž Langerholz

Zadnja sprememba: 09.07.2024 14:55:11

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt